Πολλά “τυχαία” μαζεύτηκαν τις τελευταίες ώρες πριν τη Σύνοδο!


*Πριν από λίγο συνομιλία Ομπάμα – Μέρκελ

*Το απόγευμα συνάντηση Μέρκελ – Μεντβέντεβ

*Την Κυριακή στην Ελλάδα η Χ. Κλίντον

To ότι κάτι παίζει τις τελευταίες ώρες σε παγκόσμιο επίπεδο δεν χρειάζεται να το ξαναπούμε. Είναι πλέον ευρέως αντιληπτό.

Όταν όμως, λέμε ότι βγαίνουν “¨οι άσσοι από τα μανίκια” το εννοούμε. Κοιτάξτε να δείτε πως μέσα σε 24 ώρες έχουν δρομολογηθεί όλα, δυο μόλις μέρες πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής:

-Την Κυριακή έρχεται στην Αθήνα η Χ. Κλίντον κατευθείαν από την Τουρκία. Μιλάνε με τον πρωθυπουργό για επενδύσεις στην Ελλάδα εν όψει αποκρατικοποιήσεων, για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (φυσικά Ελληνοτουρκικά, Κυπριακό) κτλ.

-Η Μέρκελ όλες αυτές τις ώρες διεμήνυε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θέλει να πάει στην Σύνοδο της Πέμπτης! Σήμερα μάλιστα, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ρώσο Πρωθυπουργό, είπε ότι μεθαύριο δεν θα πρέπει να περιμένουμε κάποια οριστική λύση!

-Ακριβώς τις ίδιες ώρες, οι ΗΠΑ πασχίζουν να βρουν λύση για τα ανώτατο όριο του χρέους τους, οδηγώντας τη χώρα προ των πυλών της στάσης πληρωμών στις 2 Αυγούστου αν δεν βρεθεί λύση!

-Το παιχνίδι γνωστό και οφθαλμοφανέστατο: Η Ευρώπη περιμένει τις ΗΠΑ, και οι ΗΠΑ την Ευρώπη. Έτσι, φτάσαμε στο απόγευμα που μας πέρασε, με τον Ομπάμα να μιλά τηλεφωνικά με τη Μέρκελ!

Θέμα συζήτησης; Η κρίση χρέους στην Ευρώπη! Δηλαδή, να ήταν τυχαίο που η Γερμανική πλευρά συναντήθηκε με τη Ρωσία και μετά από λίγες ώρες να επικοινωνεί με τις ΗΠΑ;

-Ομπάμα και Μέρκελ «συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά αυτή η κρίση για να στηριχθεί η οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη αλλά επίσης και για την παγκόσμια οικονομία», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

olympia.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Πολλά “τυχαία” μαζεύτηκαν τις τελευταίες ώρες πριν τη Σύνοδο!

  1. Ὁ/ἡ aristarhos γράφει:

    Ωραία μπαίνουν στο κάδρο όλα. Όλα δείχνουν ένα αλαλούμ πολιτικών ηγετίσκων άχρηστων να διαχειριστούν μια οικονομική εντεταλμένη κρίση. Αυτή τους την ολιγιστότητα θα εισπράξουν οι εντέλοντες.Θα φανώ συνομοσιολόγος αλλά έτσι ξεκινούν όλα και στην προσπάθειά μας να προφητεύσουμε ασφαλώς και γινόμαστε συνομοσιολόγοι. Ο κόσμος πρέπει να συχαθεί την πολιτική και τους πολιτικούς έτσι θα μπορέσει να δεχτεί παγκοσμιοποιήσεις και παγκόσμιες κυβερνήσεις με ότι ακολουθεί. Κι αυτό που ακολουθεί είναι φοβερό και τελείως άσχετο με την μέχρι τώρα πραγματικότητα. Ο Θεός να βάλει το χέρι του.

    Μοῦ ἀρέσει

Σχολιάστε

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.