Ζητείται Ελληνική ηγεσία γιατί… Ελπίδα υπάρχει!


Μετά τη κατάρρευση της Εθνικής Οικονομίας και την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος εφαρμογής του Μνημονίου από την Βουλή των Ελλήνων, δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι η Ελλάδα βρίσκεται υπό την κηδεμονία μίας ιδότυπης Τρόϊκα ενώ οδεύει μαθηματικά προς τη χρεοκοπία.(επιλεκτική ή ολοκληρωτική, λίγη σημασία έχει).

Το ολέθριο μείγμα της κακοδιαχείρισης από ανεπαρκείς ηγέτες σε συνδυασμό με ξένες μεθοδεύσεις έχει διολισθήσει την Ελλάδα σε εκχώρηση μέρους των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στους ξένους δανειστές (και σύγχρονους δυνάστες της). Η ίδια δεν έχει πλέον τα περιθώρια να ασκήσει αυτόνομη εξωτερική πολιτική, αλλά ούτε και εσωτερική διακυβέρνηση χωρίς αυστηρή επιτήρηση, προερχόμενη από ξένα κέντρα αποφάσεων.  Όχι άδικα λοιπόν υποστηρίζεται χωρίς περιστροφές και δισταγμούς η “υποδούλωση” και η “σύγχρονη κατοχή της Ελλάδας”. Χωρίς μάλιστα να έχει χρειαστεί η οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση. 

Είναι σαφές ότι οι επιπτώσεις που θα επιφέρει μια πιθανή παρατεταμένη περίοδος αδυναμίας της Ελλάδας (και στο αμυντικό κομμάτι), θα είναι καταστροφικές.  Το “ντόμινο των οικονομικών εξελίξεων”, ενδέχεται να επιφέρει ολέθριες επιπτώσεις και στα Εθνικά μας θέματα.

Οι ενδείξεις είναι ήδη πολλές και βοούν: Αδυναμία να αναχαιτιστεί η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και στον Έβρο, ατολμία στην οριοθέτηση της Αποκλειστική Οικονομικής Ζώνης στην ζωτική περιοχή του Καστελλόριζου, συνέχιση τηςυποχωρητικότητας στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων,  άκρατος ενδοτισμός στις επιταγές του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, προκλητική εγκατάλειψη της ελληνικής μειονότητας στη Β. Ήπειρο καθώς και «κραυγαλέα» αποχή στο Κυπριακό.

 Η σημερινή συγκυρία είναι η πλέον κατάλληλη γι’ αυτούς που επιδιώκουν την περαιτέρω αποδυνάμωση του Ελληνισμού και την εκμετάλλευση με μηδαμινό κόστος (την υφαρπαγή και σφετερισμό ουσιαστικά), των φυσικών πόρων που υπάρχουν στο Ελληνικό υπέδαφος και στις Ελληνικές θάλασσες (που ήταν άλλωστε, ευθύς εξαρχής, ο αντικειμενικός στόχος).

 Η τελική παράδοση της Κύπρου στην Τουρκία και στην Αγγλία (η οποία παράδοση, κατά την γνωστή ομολογία των ίδιων των Αμερικανών, έγινε ανεπιτυχώς το 2004, με την “επιχείρηση” για “λύση” με βάση την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία – Δ.Δ.Ο. – του σχεδίου Ανάν),  είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πολυμέτωπη επίθεση που δέχεται το Ελληνικό Έθνος. Οι αυξανόμενες προκλήσεις της τουρκικής προπαγάνδας μέσω της μουσουλμανικής μειονότητας στον στρατηγικά ευαίσθητο χώρο της Θράκης αποτελούν σοβαρότατες ενδείξεις ότι δυνητικά η «υποβαθμισμένη» περιφέρεια της Θράκης οδεύει προς μια μορφή «κοσοβοποίησης». Η αδράνεια και ο ενδοτισμός του αθηνοκεντρικού κράτους ως προς το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων οδηγεί μοιραία -αν δεν αποσκοπεί-στην βαθμιαία εκχώρηση ενός μοναδικής σημασίας ονόματος σε επίπεδο ιστορικό, πολιτικό αλλά και γεωστρατηγικό. Προς χάριν μιας φερόμενης σχέσης καλής γειτονίας προς τα Τίρανα, η Αθήνα -χωρίς ποτέ να διαπραγματεύεται την παρουσία χιλιάδων Αλβανών στην ελληνική επικράτεια- ανέχεται ταπεινώσεις από τον αλβανικό μεγαλοϊδεατισμό σε διεθνή fora μέχρι και δολοφονία Ελλήνων μειονοτικών αλλά και μονομερή απομάκρυνση Έλληνα διπλωμάτη από τη Β. Ήπειρο. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ύποπτη κινητικότητα και «αναψηλάφηση» του Κρητικού Ζητήματος ως προς τη διατήρηση της ένωσης του νησιού με την ενδοχώρα ενόψει ενός πιθανού δημοψηφίσματος το 2012.

Οι σκοτεινές δυνάμεις της “νέας τάξης πραγμάτων” και της “Παγκοσμιοποίησης”, στοχεύουν:

1. Στον οικονομικό στραγγαλισμό της Ελλάδας .

2. Στην αποδυνάμωση της στρατιωτικής της ισχύος, συνεπώς και της ικανότητας της να δρα αποτρεπτικά

3. Την “δημογραφική καταστροφή” της χώρας μας, για ευνόητους λόγους (κυρίως για να πετύχουν την εκρίζωση των Ελληνικών Εθνικών αποθεμάτων και την εξασθένηση των αντιστάσεων που απέμειναν) Ήδη επιτυγχάνεται με ταχείς ρυθμούςη αποσύνθεση του Εθνικού κοινωνικού ιστού μέσω μιας “μεθοδευμένης λαθρομετανάστευσης”.  Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι “δρόμοι των λαθρομεταναστών”, οδηγούν στην Ελλάδα (μέσω Τουρκίας μάλιστα).

4. Στην αποκοπή της Κύπρου από την Ελλάδα (μέσω ενός ξεπουλήματος της Κύπρου με Δ.Δ.Ο., τύπου σχεδίου Ανάν) και του αποκλεισμού της πιθανότητας χάραξης κοινής αμυντικής γραμμής αλλά και κοινών θαλάσσιων συνόρων (δια της οριοθέτησης  Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών – Α.Ο.Ζ. – που θα έβγαζαν την Τουρκία και τους συμμάχους της, εκτός του παιγνιδιού της εκμετάλλευσης των τεραστίων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου). 

Ο Ελληνισμός αιμορραγεί πλέον ακατάσχετα και οι μόνοι που δεν φαίνεται να νοιάζονται, είναι οι σημερινοί ηγέτες που επικεντρώνονται σε παιγνίδια ανάληψης της εξουσίας, ανεξαρτήτως Εθνικού κόστους. Για να ορθοδρομήσει το Έθνος θα πρέπει να προηγηθεί η κάθαρση από το υφιστάμενο πολιτικό κατεστημένο. Μέχρι όμως να φύγουν οι ανεπαρκείς και να αναλάβουν οι άξιοι (που θα υπηρετούν μόνο τα Ελληνικά Εθνικά συμφέροντα), οι απανταχού αγανακτισμένοι Έλληνες θα πρέπει να αντισταθούν στην αφαίμαξη του Ελληνισμού από τους ξένους, εμποδίζοντας την συνέχιση των διαπραγματεύσεων (τώρα που ο Ελληνισμός είναι ευάλωτος, εξασθενημένος οικονομικά, διπλωματικά και στρατιωτικά) οι οποίες στοχεύουν στο “κλείσιμο” των Εθνικών θεμάτων.

Οι παραπάνω επισημάνσεις απέχουν πολύ από την δημιουργία περαιτέρω αρνητικού κλίματος και πεσιμιστικής οπτικής στον Έλληνα. Αντίθετα τον προσκαλούν να συμβάλλει ενεργά σε βαθιές τομές, αρχικά σε επίπεδο αξιών, δευτερευόντως πολιτικής και τέλος οικονομικής διαχείρισης αλλά και να διεκδικήσει μια ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ.

Αν επιδιώκει να τιμωρήσει τους υπευθύνους του εγκλήματος, αν επιθυμεί να σταματήσει τη κατρακύλα, αν είναι πρόθυμος να ανασκουμπωθεί  και να ξαναχτίσει την Ελλάδα που ονειρεύεται, αν νιώθει έτοιμος να πάρει το τιμόνι στα δικά του χέρια, αν τέλος εκτιμά πως πρέπει να επανακτήσει την αξιοπρέπεια που του αφαίρεσαν ΤΟΤΕ μπορεί να δει την αχτίδα της σωτηρίας του και να αγωνιστεί από τη θέση που τον περιμένει στο νέο πατριωτικό κίνημα.

Από τη μια άκρη της χώρας ως την άλλη, όλοι έχουμε την υποσυνείδητη πεποίθηση ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, αρκεί να συσπειρωθούμε γύρω από μια νέα και άξια ηγεσία, αποβάλλοντας αγκυλώσεις, φόβους και δεσμεύσεις του παρελθόντος.

Ζητείται επειγόντως… ΕΛΛΗΝΙΚΗ ηγεσία που θα κινήσει τα “γρανάζια της αυτοσυντήρησης του Έθνους” και θα μετατρέψει την σημερινή αδυναμία σε δύναμη αντεπίθεσης!

Μανώλη Αστρεινίδης
Μέλος της Ιδρυτικής Επιτροπής
 

logioshermes

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.