Το τυρί το είδαμε. Την φάκα;


Το τυράκι το είδαμε και άρχισαν να μας τρέχουν τα σάλια. Αλλά μόνο κοιτάζουμε και δεν τολμάμε γιατί απλά είδαμε και την φάκα. Γνωστή η συνταγή. Έτσι πιάνεις άλωστε τα ποντίκια. Καλό το δόλωμα και είναι πασπαλισμένο και με λίγη παρμεζάνα. Αυτοί το ονομάζουν  σχέδιο Μάρσαλ ή κατά το κοινώς λεγόμενο Task Force(οι δικοί μας το λέν τεχική βοήθεια. Εγώ το λέω δεν μας εμπιστεύονται και δημιουργήσαν την Task Force πρώτον για να διαχειριστούν οι ίδιοι το σχέδιο ανάπτυξης που θα εξαντληθεί στο Ενεργειακό, και δεύτερον νάχει κάποιο όπλο η κυβέρνηση στην μάχη για την αποδοχή!)

Κύριοι της κυβέρνησης, εντάξει σωθήκαμε. Δεν θα γίνει στάση πληρωμών, δεν θα πτωχεύσουμε. Θα ευτυχήσουμε. Και επειδή αφορά εμάς τον λαό. Και επειδή θα πληρώσουμε ΕΜΕΙΣ! Κάντε σας παρακαλώ μια δημοκρατική κίνηση γεμάτη λεβεντιά. Περάστε την απόφαση της Ε.Ε. σε δημοψήφισμα στον λαό. Αφήστε αυτόν να αποφασίσει για το μέλλον του για τα επόμενα 40 χρόνια!

Ξέρω θα κάνετε δημοψήφισμα για άλλα πράγματα. Αυτό ιδρώσατε να το πετύχετε. Δεν το  θέτετε σε λαϊκή δοκιμασία μήπως και αποριφθεί.

Και τώρα πάμε στην φάκα. Για τα επόμενα σαράντα χρόνια φόρου υποτελείς στους Γερμανούς, Γάλλους κλπ. Στα ίδια πρόσωπα. Από την επανάσταση του 1821 μέχρι σήμερα. Ποτέ μα ποτέ μόνοι μας. Πάντα υπό κηδεμονία. Ή εμείς ποτέ δεν μεγαλώσαμε ή μείναμε καθυστερημένοι και άρα θέλουμε κηδεμόνα. Σε κοίταζα κε Βενιζέλο κι εσένα και τον Κο Παπανδρέου να μιλάτε για το πως σωθήκαμε . Αναρωτιέμαι τι άλλαξε με σας. Εσείς δεν είσασταν στις κυβερνήσεις που μας οδήγησαν σ’ αυτήν την κατάσταση; Τότε τι ήσασταν: Τώρα τι είστε; Πότε πρέπει να σας πιστέψουμε. Για τότε ή για τώρα; Και πώς να σας εμπιστευτώ το μέλλον των παιδιών μου. Εσείς λέτε και ξελέτε. Ο ένας αποφασίζει ο επόμενος ξαποφασίζει(όρα Ρέππα-Ραγκούση). Τα δάνεια θα είναι όλα με εξασφάλιση. Έτσι δεν είναι; Παράδειγμα μια εξασφάλιση είναι να παίρνουν τα έσοδα από την επίσκεψη στον Παρθενώνα, στα μουσεία. Όπως για παράδειγμα τα διόδια.

Νεαρός αναρωτιόμουνα μ’ εκείνα τα περίεργα σπίρτα του Ελληνικού μονωπωλείου. Γιατί μέχρι το 1978 δεν κάναμε εισαγωγή και τα χαρακτηρίζαν μονοπωλιακό είδος;. Απλά γιατί τα έσοδα από τα σπίρτα, το αλάτι και ένα σωρό άλλα πράγματα  πήγαιναν στους κηδεμόνες μας – δανειστές μας – καλούς φίλους μας.

Και τώρα τι γίνεται; Τα ίδια άτομα θα διαχειρίζονται τα ίδια πράγματα με τους ίδιους όρους. Κι εγώ θα τρέχω πάλι στις παρελάσεις να χειροκροτώ την  ίδια στιγμή που ο Ερντογάν ξεφτιλίζει την Κύπρο κι εμείς ασχολούμαστε μόνο με το οικονομικό. Και μες την  αναμπουμπούλα λέει και η Αννούλα. Ρε δεν περνάμε απόψε και το νομοσχέδιο για την παιδεία; Την ώρα που θα βλέπουν όλοι τα βεγγαλικά του Ρομπάϊ και του Μπαρόζο. Όσο για τα Ταξί. Άστους. Θα φωνάξουν, θα φωνάξουν, θα σταματήσουν, θα το φαν και πάει τέλειωσε κι αυτό. Και συ που νόμιζες πως έχεις μια περιουσία 70-100 χιλιάδες.

Το μεσοπρόθεσμο θα συνεχιστεί κανονικά. Το σφάξιμο θα γίνει κατά πως το προγραμμάτισαν. Όλα θα πάρουν τον δρόμο τους όπως σχεδιάστηκαν. Ναι είναι η γνωστή μου φάκα. Μέσα σ’ αυτή μεγάλωσα. Την μυρίζω την νιώθω. Είναι αυτή που προσπάθησα να ανοίξω και να βγω μήπως και πάρω ανάσα με οξυγόνο την Ελλάδα. Και κει που έλεγα νάτην πετιέται από ξαρχής κι αντρειεύει και θεριεύει …, κάποιοι αποβιομηχάνισαν την πατρίδα μου βάλαν ποσοστώσεις, δώσαν επιδοτήσεις για ξηλώματα καλλιεργειών και με υπερδανεισμό με φέραν εδώ που είμαι τώρα. Φτου κι απ’ την αρχή. Μέσα στην φάκα για τουλάχιστον άλλα σαράντα χρόνια. Και αυτοί που με “σώζουν” τώρα ήταν στις κυβερνήσεις εκείνων, των κάποιων.

Νώθω μια σκοτοδίνη, έναν ίλιγγο  και μια φανταστική εικόνα περνάει μπρος από τα μάτια μου καθώς παιδάκια πιασμένα χέρι με χέρι περπατούν τραγουδόντας γλυκά.

«Τα Χριστιανόπουλα θα πάμε με φτερά να πούμε μήνυμα που φέρνει τη χαρά. Μας περιμένει με λαχτάρα όλη η γη και μείς κινήσαμε νωρίς με την αυγή. »

Α ρε Ελλάδα τι έχεις ; Τι είχα πάντα. Όλα επναλαμβάνονται με ακρίβεια καρμπόν..

Περὶ τοῦ/τῆς: aristarhos

Προσοχή στην πρίζα, υπάρχει συνωστισμός!
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.