Η χαμογελαστή ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ!


21 Ιουλίου 2011: Η πιο μαύρη μέρα του σύγχρονου Ελληνισμού

Εχθές ζήσαμε πραγματικά τη μεγαλύτερη υπερπαραγωγή του πολιτικού θεάτρου. Τέτοια φαρσοκωμωδία δεν έχει ξαναϋπάρξει.

Ένας χαμογελαστός Παπανδρέου προσπαθούσε να πείσει τον Ελληνικό λαό ότι σώθηκε χάρη στις προσπάθειές του. Δυστυχώς δεν μπορούσε όμως να κρύψει τη χαρά του από το αποτέλεσμα της χθεσινής συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Πρωθυπουργός ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος και δεν μπορούσε να το κρύψει γιατί κατάφερε μέσα σε 21 μήνες διακυβέρνησης της Ελλάδας να σώσει το διεθνές οικονομικό κατεστημένο τα χρήματά του και ταυτόχρονα τους εξασφάλισε κέρδος δις ευρώ με τις επιμηκύνσεις και τα επιτόκια για 40 χρόνια ακόμη.

Ταυτόχρονα κατάφερε να σωθούν οι Ευρωπαϊκές και Αμερικανικές τράπεζες και να περάσουν όχι απλά αλώβητες αλλά και με έξτρα κέρδος από την οικονομική κρίση που δημιούργησε στην Ευρωζώνη ο Πρωθυπουργός και οι «κηπουροί» του.

Μέσα σε 21 μήνες κατάφερε ο Παπανδρέου να πτωχεύσει έναν ολόκληρο λαό, οικονομικά, κοινωνικά, ηθικά και ψυχολογικά. Κατάφερε να τον εξαθλιώσει και εχθές επιτέλους, κατάφερε και να τον αλυσοδέσει για μισό αιώνα τουλάχιστον.

Εχθές όμως επέτυχε και κάτι εξίσου σημαντικό. Να ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία και τις στρατηγικές υποδομές της αντί πινακίου φακής και ταυτόχρονα έθεσε τη χώρα υπό ξένη κατοχή. Τρία σε ένα…

Λογικά λοιπόν τα γέλια…

Παρόλο ότι ο μέσος Έλληνας το 2011 έχει μειωθεί το εισόδημά του κατά τουλάχιστον 40% από το 2010 και 60% από το 2009, η κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων συνεχίζεται και καταβάλλεται κανονικά από το δημόσιο κορβανά χωρίς καμία περικοπή. Το ίδιο ακριβώς ποσό που πήραν τα κόμματα το 2010 παίρνουν και το 2011. Πενήντα δύο εκατομμύρια ευρώ πήραν το 2010, τα ίδια συνεχίζουν και παίρνουν το 2011 σε τέσσερις δόσεις…

Εάν αυτό δεν είναι πολιτική αλητεία και διακομματική ομερτά τότε τι είναι; Εάν αυτό δε δείχνει ότι, το μόνο μέλημα των κομμάτων είναι να τα παίρνουν για πάρτι τους, από τους πολίτες τότε τι δείχνει;

Κλείνοντας να αναφέρω ότι εχθές έγινε ψηφοφορία στη Βουλή για τη σύσταση του Τριμελούς Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Εισαγγελέων, που θα εξέταζε τις κατηγορίες εις βάρος των πρώην υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή, Γ. Αλογοσκούφη και Χρ. Μαρκογιαννάκη, για το σκάνδαλο της Siemens. Η πρόταση απορρίφθηκε από τους βουλευτές καθώς δε συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία… αθώες περιστερές όλοι. Βλέπετε, κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει… όλοι μαζί και αγαπημένοι… Σιγά και τι έγινε με τη Siemens;

Υ.Γ. «Ανάψτε και κάνα κερί ανάψτε και καμιά λαμπάδα μπας και σωθεί η Ελλάδα» έλεγε το λαϊκό άσμα. Αμ, έλα που τις βάρεσε τις καμπάνες ο Γιώργης πένθιμα.

Πάνε τα κεριά, ώρα για κόλλυβα…

Του Στάθη Διομήδη από newstoday, μοντάζΓρέκι

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.