Μέλος νεολαίας ακροδεξιού κόμματος ο μακελάρης


Άντερς Μπέχριγκ Μπρέιβικ

Ο 32χρονος Νορβηγός Αντερς Μπέχριγκ Μπρέιβικ είναι, σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνθρωπος που προκάλεσε το φοβερό αιματοκύλισμα τη Νορβηγία.

Η σελίδα του δράστη στο Facebook έχει μπλοκαριστεί, ωστόσο, σε αυτήν ο ίδιος ανέφερε ως ενδιαφέροντά του το body building, τις συντηρητικές πολιτικές θέσεις και τη μασονία. Ασχολίες του είναι το κυνήγι, τα βιντεοπαιχνίδια “World of Warcraft” και “Modern Warfare 2”, όπως επίσης και το Χρηματιστήριο.

Τα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο συλληφθείς είχε ανοίξει έναν λογαριασμό στο Twitter πριν από λίγες μέρες και είχε ανεβάσει ένα και μοναδικό μήνυμα, στις 17 Ιουλίου: “Ενας άνθρωπος που έχει άποψη ισούται με 100.000 ανθρώπους που έχουν μόνο ενδιαφέροντα”.

Δημοσίευμα της εφημερίδας “Verdens Gang” επικαλείται φίλο του συλληφθέντος, ο οποίος λέει ότι ο 32χρονος έγινε ακροδεξιός πριν από λίγα χρόνια, ότι εξέφραζε ακραίες εθνικιστικές απόψεις σε συζητήσεις στο Διαδίκτυο και ότι επίσης ήταν πολέμιος της άποψης ότι άνθρωποι με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο μπορούν να συνυπάρξουν.

Ο Μπρέιβικ, όπως επίσης αποκαλύπτεται, υπήρξε μέλος της νεολαίας του ακροδεξιού Κόμματος της Προόδου. Το ανωτέρω κόμμα αναφέρει σε ανακοίνωσή του : “Ο Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ ανήκε στον κομματικό μηχανισμό από το 1999 έως ότου διαγράφηκε, στη διάρκεια του 2006, ασχολούμενος με τα θέματα της νεολαίας κατά την τριετία 2002-2004”. Το ίδιο κόμμα τον χαρακτηρίζει “συνεσταλμένο”.

Ο συλληφθείς έγραψε το 2009 στην ιστοσελίδα δημόσιου διαλόγου http://www.document.no τα εξής: “Το πρόβλημα με το Κόμμα της Προόδου έγκειται στη διαχρονικότητα… δηλαδή με τη δίψα που έχει να ικανοποιεί τις πολυπολιτισμικές προσδοκίες και τα αυτοκτονικά ιδεώδη του ανθρωπισμού… με πολλούς τρόπους έριξε το μωρό με το νερό του λουτρού(…)”.

“Λυπήθηκα, όταν πληροφορήθηκα ότι το πρόσωπο αυτό υπήρξε ανάμεσά μας” δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κόμματος της Προόδου, Σιβ Γένσεν.

protothema

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

2 ἀπαντήσεις στὸ Μέλος νεολαίας ακροδεξιού κόμματος ο μακελάρης

  1. Ὁ/ἡ varanus komodoensis γράφει:

    χωρις σχολια:

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.