«Η Αγία Σοφία θα λειτουργήσει ξανά»


«Η Αγία Σοφία θα λειτουργήσει ξανά»Ομογενής από τις ΗΠΑ στέλνει στο «σκαμνί» την Τουρκία

Τη βεβαιότητα ότι το σύμβολο της Ορθοδοξίας θα αποκτήσει και πάλι την αρχική του υπόσταση εξέφρασε ο πρόεδρος της «Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας», Κρις Σπύρου, ο οποίος έχει δημιουργήσει από κοινού με Έλληνες μετανάστες των ΗΠΑ το συγκεκριμένο κίνημα από το 2005, με σκοπό την επαναλειτουργία του ναού.

Ο ίδιος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες στην Αθήνα, δήλωσε σίγουρος ότι η Αγία Σοφία θα λειτουργήσει και πάλι, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι η Τουρκία θα λογοδοτήσει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για τις βεβηλώσεις που έχει υποστεί ο ιερός ναός.

Όπως ανακοίνωσε, η επίσημη προσφυγή 350 σελίδων έχει ήδη κατατεθεί στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο και αν γίνει αποδεκτή, θα υπάρξει άμεση συνέχεια του θέματος. 

«Σε όλους κατέθεσα το ιστορικό του ιερού ναού, τις τουρκικές βεβηλώσεις και τους τουρκικούς βανδαλισμούς που επέφεραν τη σημερινή κατάντια της Αγίας Σοφίας», υπογράμμισε ο κ. Σπύρου, επισημαίνοντας πως για το θέμα έχει απευθυνθεί εγγράφως στην τουρκική κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Ερντογάν, αλλά και σε βουλευτές του αμερικανικού Κογκρέσου αλλά και σε μέλη της Γερουσίας.

Στόχος του Κινήματος είναι η Αγία Σοφία να αποκατασταθεί ως Ιερός Ναός της Ορθοδοξίας και να πάρει τη θέση που της αξίζει δίπλα στους σημαντικούς ιερούς τόπους άλλων θρησκειών.

newsbeast

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ «Η Αγία Σοφία θα λειτουργήσει ξανά»

  1. Ὁ/ἡ aristarhos γράφει:

    Ο Σπύρου είναι ένας από τους βαρβάτους Έλληνες πρώτης γενιάς στην Αμερική. Παρά τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλει το σίγουρο είναι ένα. Λειτουργία στην Αγία Σοφιά θα γίνει μόνον όταν το κεφάλι του Ερντογάν πατήσει ο Πούτιν. Και αυτό θα γίνει σύντομα νάστε σίγουροι

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.