Εκτός «βαρέων» 120.000 εργαζόμενοι…


Από την 1η Σεπτεμβρίου θα τεθεί σταδιακά σε ισχύ η νέα λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, την οποία παρέδωσε η διαρκής επιτροπή εμπειρογνωμόνων στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργο Κουτρουμάνη. Οι τελικές αποφάσεις μετά τη δημόσια διαβούλευση, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας & Κοιν. Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του “ΕΘΝΟΥΣ”, η νέα λίστα αναμένεται να περιλαμβάνει περίπου 420.000 άτομα, κάτι που συνεπάγεται πως 120.000 εργαζόμενοι θα εξαιρεθούν από το ειδικό αυτό καθεστώς.

Στον αντίποδα, 40.000 άτομα διεκδικούν την ένταξή τους στο ευνοϊκό καθεστώς των βαρέων. Η νέα λίστα θα δοθεί για διαβούλευση στους κοινωνικούς εταίρους, ενώ στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι να τεθεί σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου.

Σε όσα επαγγέλματα εξαιρεθούν από τον σχετικό κατάλογο έρχεται αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης κατά μία πενταετία (δηλαδή το όριο θα πάει από το 60ό στο 65ο έτος). Επιπλέον οι εργαζόμενοι θα δουν τους μισθούς τους να περικόπτονται από 50 έως 200 ευρώ (θα χάσουν το ειδικό επίδομα) και σε δεύτερη φάση θα μειωθούν οι συντάξεις έως και 12%.

ethnos

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Εκτός «βαρέων» 120.000 εργαζόμενοι…

  1. Ὁ/ἡ aristarhos γράφει:

    Ρε παιδιά έλεος μ’ αυτά τα βαρέα και ανθυγιεινά. Ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει τι θα πει αυτό. Ξέρετε τι σημαίνει ανθυγιεινά. Να μην δουλεύεις οκτώ ώρες και την ώρα που ετοιμάζεσαι να φύγεις το μαντήλι που σκουπίζεις τα μούτρα σου να γίνεται κατράμι. Οι αναθυμιάσεις των οξέων να σου διαβρώνουν τα πνευμόνια και η έλλειψη οξυγόνου πάνω στις γερανογέφυρες να σου ετοιμάζουν την πνευμονική ανεπάρκεια. Μακρύτερος βίος 65 χρόνια! Βαρέα ξέρετε τι είναι; Να ακροβατείς με το κίνδυνο της ζωής σου μεταφέροντας φορτία πολλών τόννων πάνω απ’ το δικό σου κεφάλι ή να διεκπεραιώνεις στην διάρκεια μιας βάρδιας εργασία χιλιάδων τόννων με άμεσο κίνδυνο ανά πάσα στιγμή από την θραύση ενός ελαττωματικού συρματόσχοινου, μιας ανατροπής ή μιας ξαφνικής βλάβης. Δηλαδή να μην ξέρεις το πρωί φεύγοντας για την δουλειά σου αν θα γυρίσεις σώος στο σπίτι σου το απόγευμα. Κάθε μέρα να χαιρετάς την οικογένειά σου μήπως και δεν τους ξαναδείς. Αυτό το μεροκάματο του τρόμου εξαργυρώνεται μετα βαριά ένσημα. Το συνδικαλιστικό θαύμα έβαλε στα βαριά και ανθυγιεινά τις κομμώτριες, τους οδηγούς των λεωφορείων, τους στραγαλατζήδες, κουλουρτζήδες και ότι προκαλεί θυμηδία.Ας σοβαρευτούμε. Και τα βαριά κ ανθυγιεινά έχουν πέντε χρόνια νωρίτερα σύνταξη εφ’ όσον την τελευταία δεκαετία είσαι στα βαριά. Έχει περισσότερες κρατήσεις αλλά και περισσότερη σύνταξη. Αυτό εν ολίγοις λέγεται ανταποδοτικότητα. Το πιο σωστό και δίκαιο σύστημα συνταξιοδότησης.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.