Η ευφορία για τη Σύνοδο Κορυφής κράτησε μόνο δύο ημέρες


Η εξιδανίκευση της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής κράτησε ουσιαστικά δύο ημέρες για την αγορά και, πλέον, τα πράγματα επανέρχονται εκεί που πρέπει να είναι: στην προσπάθεια ερμηνείας των επόμενων εξελίξεων που θέλουν από τη μια την Αθήνα και κάποιες εμπλεκόμενες στο σχέδιο πλευρές να αναμένουν εντός των επόμενων ημερών λύση με τη μετακύλιση των ομολόγων και από την άλλη αρκετές τράπεζες του εξωτερικού που κατέχουν ελληνικά ομόλογα να είναι απρόθυμες, ακόμη, για συμμετοχή.

Έτσι ο  γενικός δείκτης υποχωρεί κατά περισσότερο από 1,5%, κάτω και από τις 1.250 μονάδες, με την πτώση στις μεγάλες τράπεζες να ξεπερνά το 3% (κάτω από τα 5 ευρώ και πάλι η μετοχή της Εθνικής).

Την ίδια ώρα – και σε συνδυασμό προς την αδυναμία εξεύρεσης λύσης για το αμερικανικό χρέος – στο “κόκκινο” αλλά με σαφώς ηπιότερες πιέσεις βρίσκονται και όλες οι μεγάλες αγορές της Ευρώπης.

Επιπλέον, ανοδικά κινούνται τα spreads των ομολόγων, με το ελληνικό 10ετές να ξεπερνά και πάλι τις 1.200 μονάδες και με τις μεγαλύτερες πιέσεις να εκδηλώνονται στους πορτογαλικούς τίτλους.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.