Μεγάλη νίκη Μ.Καντάφι προδιαγράφεται στην Λιβύη


ImageMεγάλη πολιτική νίκη προδιαγράφεται για τον Μουαμαρ Καντάφι, καθώς, όπως μεταδίδουν οι New York Times, η Γαλλία αποδέχθηκε την παραμονή του Κνατάφι στην Λιβύη και εν συνεχεία έπεισε και την Βρετανία να στηρίξει την ιδέα του να παραμείνει ο Καντάφι στην Λιβύη με την προϋπόθεση να αφήσει την εξουσία σε μία συμφωνία ευρύτερης εκεχειρίας.

Σε συνάντησή τους στο Λονδίνο οι υπουργοί εξωτερικών Αγγλίας και Γαλλίας, Γουίλιαμ Χέιγκ και Αλέν Ζουπέ αντιστοίχως, συμφώνησαν σ’ αυτό το ενδεχόμενο με την πλευρά της Αγγλίας να αλλάζει την αρνητική της στάση χάρη στις επιτυχείς προσπάθειες της γείτονος.

Το προηγούμενο διάστημα, η Αγγλία επέμενε να θέλει τον Λίβυο ηγέτη μακριά από τη χώρα του και με ανοιχτό το ενδεχόμενο να εκδώσει ένταλμα σύλληψής του το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.

Στην νέα τάξη πραγμάτων, το Λονδίνο παραδέχτηκε πως, «το τι θα συμβεί στον Καντάφι είναι ζήτημα των Λίβυων και μόνο».

Βέβαια πρόκειται περί μεγάλης νίκης του Μ.Καντάφι, αφού κατάφερε και τους έφτασε στο σημείο μετά από τέσσερις μήνες που τον βομβαρδίζουν, να αποδεχθούν την παραμονή του στη Λιβύη, ενώ μέχρι πριν λίγες ημέρες έλεγαν “Ή νεκρός ή εκτός Λιβύης”!

Η αρχή για να αλλάξουν σελίδα Αμερική, Αγγλία και Γαλλία έγινε με πρόταση του Ζουπέ την προηγούμενη εβδομάδα, με τους Αμερικανούς να είναι η πρώτοι που «έπεσαν» -συμπαρασύροντας, τελικά, και τη Βρετανία- να δηλώνουν ότι «από τη στιγμή που ο Καντάφι δεχθεί να κατέβει από την εξουσία, τη σκυτάλη θα πάρει ο λαός της χώρας αποφασίζοντας πως θέλουν να χειριστούν το θέμα».

Ο Ζουπέ δήλωσε από το Λονδίνο ότι η χώρα του μαζί με την Αγγλία εργάζονται πλέον με κοινό παρανομαστή.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.