Σιωπή από ΝΔ κ.λ.π. για τα δημοψηφίσματα οπερέτα


Υποτίθεται πως η συμμετοχή των πολιτών σε μια ψηφοφορία, όπως είναι το δημοψήφισμα, είναι η κορυφαία στιγμή ενός δημοκρατικού καθεστώτος. Η κορυφαία έκφραση ενός λαού. Χθες λοιπόν, ο υπουργός εσωτερικών παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ένα σχέδιο νόμου, στο οποίο προβλέπει ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος (για σοβαρά εθνικά θέματα) θα είναι συμβουλευτικό και όχι υποχρεωτικό για την κυβέρνηση. Δηλαδή δεν φτάνει που δεν γίνονται καθόλου δημοψηφίσματα σ’ αυτή τη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, αλλά και αν γίνουν ποτέ στο μέλλον, αυτά μας λέει η σοσιαλιστική κυβέρνηση Παπανδρέου, θα είναι στην ουσία απλές δημοσκοπήσεις και δεν θα παράγουν καμία έννομη συνέπεια.

Ο κ. Παπανδρέου, από την πλευρά του, με το γνωστό «αθώο» προπαγανδιστικό στυλ του, μίλησε για εμβάθυνση της δημοκρατίας !!! και άλλα χαρωπά.

Σήμερα λοιπόν, αντί να πέφτουν κεραυνοί από τα ΜΜΕ και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης γι’ αυτή την παρωδία δημοκρατίας, αντιθέτως, τα μεν ΜΜΕ του καθεστώτος δεν προβάλλουν το γεγονός, ούτε αντιδρούν, παρά ασχολούνται με τους ταξιτζήδες και τα αυθαίρετα, τα δεν κόμματα της αντιπολίτευσης σιωπούν πλήρως, δίνοντας την εντύπωση ότι συναινούν σιωπηρά.

Και καλά τα ολοκληρωτικά αριστερά κόμματα και το ακροδεξιό ΛΑΟΣ, αυτή είναι η ιδεολογία τους, όμως η Νέα Δημοκρατία γιατί δεν έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση;; Δεν την ενδιαφέρει η πραγματική δημοκρατία;;

Θα μας πείτε βέβαια πως αν η Νέα Δημοκρατία ενδιαφερόταν για τον θεσμό των δημοψηφισμάτων θα τον είχε ενεργοποιήσει εδώ και πολλά χρόνια. Άρα γιατί να ενδιαφερθεί να αντιδράσει σε κάτι που την συμφέρει;;

Αυτά για να αντιληφθείτε πως λειτουργεί το «δημοκρατικό» μας πολιτικό σύστημα.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.