37η επέτειος για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Ο Θεός σ’χωρέσ’ την…


(οπωσδήποτε, κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)
Παπούλιας δημοκρατία 37η επέτειος αποκατάσταση Δημοκρατίας massmedia-gr

Η δημοκρατία και οι θεσμοί της απαξιώνονται από τη σημερινή κυβερνητική κλίκα. Της οποίας ηγείται ένα πρόσωπο που απροκάλυπτα δρα ενάντια στα συμφέροντα της Ελλάδας και των πολιτών της. Οι πρακτικές του έχουν όλα τα χαρακτηριστικά Τυράννου:  (α) Κατάληψη της εξουσίας με δόλο – ψέματα, (β)αυθαιρεσίες και ανεξέλεγκτη άσκηση της εξουσίας, (γ) κατάλυση του συντάγματος, (δ) σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας και (ε)απρόκλητη βία εναντίον όσων πολιτών δικαιωματικά διαδηλώνουν εναντίον τού ελεεινού και υπόδικου στη συνείδηση του λαού πολιτικού προσωπικού (βλ. «Συνάρτηση στόχων η ανάκαμψη», Χ. Γιανναράς), που βαρύνεται με την ευθύνη  της μετατροπής της δημοκρατίας σε «θέατρο σκιών» (βλ. «Η γιορτή της Δημοκρατίας και η νέα χούντα», Β. Φίλιας) ή τυραννία: ελεγχόμενη από εξωθεσμικούς και εχθροπαθείς «εταίρους».

massmedia-gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

2 ἀπαντήσεις στὸ 37η επέτειος για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Ο Θεός σ’χωρέσ’ την…

 1. Ὁ/ἡ aristarhos γράφει:

  Αν υπήρχε πραγματική δημοκρατία θα φέρναν Μνημόνια και Μεσοπρόθεσμα σε δημοψήφισμα. Έχουν κότσια; Κατά τα άλλα αποφασίζουμε και διατάζουμε. Στην Ιταλία με 500χιλ υπογραφές πας οποιοδήποτε νομοσχέδιο σε δημοψήφισμα. Εδώ ότι γουστάρει ο κάθε Jeffrey.

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ aristarhos γράφει:

   Αν υπήρχε πραγματική δημοκρατία θα φέρναν Μνημόνια και Μεσοπρόθεσμα σε δημοψήφισμα. Έχουν κότσια; Κατά τα άλλα αποφασίζουμε και διατάζουμε. Στην Ιταλία με 500χιλ υπογραφές πας οποιοδήποτε νομοσχέδιο σε δημοψήφισμα. Εδώ ότι γουστάρει ο κάθε Jeffrey.Επί τη ευκαιρία αναρτήθηκε στο Opengov το νομοσχέδιο για τα Δημοψηφίσματα. Εμπρός λοιπόν δύο όροι 1) Όπως στην Ιταλία για κάθε νομοσχέδιο αντίθετο με το λαϊκό αίσθημα και με 500χιλ υπογραφές 2) Σε περιπτώσεις αλλαγής πολιτικής από αυτή στις προεκλογικές δεσμεύσεις. Οι βουλευτές τις περισσότερες φορές δεν διαβάζουν τι ψηφίζουν. Όχι μόνο στα ΝΑΙ αλλά και στα ΟΧΙ.

   Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.