ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ : ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΡΙΑΜΒΟΙ, ΚΑΙ ΤΥΜΠΑΝΟΚΡΟΥΣΙΕΣ. ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΓΧΑΖΟΥΝ…


Είπαμε, ο Γιωργάκης έχει το ακαταλόγιστο και δεν παίρνουμε στα σοβαρά ό, τι λέει. Αλλά και εσύ τέκνον Μιχάλη; Εσύ που θέλεις να γίνεις χαλίφης στην οσονούπω χηρεύουσα θέση του χαλίφη;; Για ποιές γερμανικές επενδύσεις θριαμβολογείς κ. Χρυσοχοΐδη μας. Σε δουλεύουν οι γερμανοί ἤ μήπως προσπαθείς εσύ να μας κοροϊδέψεις για επενδύσεις «μούφα» που έρχονται από την Γερμανία;; Εσείς εκλεκτοί αναγνώστες διαβάστε και κρίνετε .   Την Δευτέρα 25 Ιουλίου, σε συνέντευξή του στο Ρ/Σ Real Fm, ο πρώην κυνηγός τρομοκρατών και νυν γερμανικών επενδύσεων, δήλωσε ότι το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον που επέδειξαν για την Ελλάδα, κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο, γερμανικές επιχειρήσεις αλλά και τα γερμανικά υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών πολύ σύντομα θα μετουσιωθεί σε επενδύσεις στη χώρα μας.

Χαράς ευαγγέλια και για τις πρασινοφυλλάδες, που αναπαράγουν την «είδηση» με τυμπανοκρουσίες. Το ενδιαφέρον των
γερμανικών επιχειρήσεων για επενδύσεις στην Ελλάδα είναι «πραγματικό και έντονο», αναφέρει το υπουργείο Ανάπτυξης μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Μ.Χρυσοχοΐδη με τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας Φίλιπ Ρόσλερ έπειτα από την ολοκλήρωση της «Συνόδου Επενδύσεων» στο Βερολίνο την Τετάρτη -η οποία, πάντως, δεν κατέληξε σε συγκεκριμένες αποφάσεις ενώ ο Ρόσλερ αναμένεται στην Αθήνα μετά τις 15 Αυγούστου. (ΤΑ ΝΕΑ)
ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ,  ΟΠΩΣ ΔΙΑΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΕΓΚΥΡΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Frankfurter Allgemeine Zeitung.  Η συνάντηση στο υπουργείο Οικονομίας (σ.σ. της Γερμανίας) ήταν απλώς μία εκδήλωση – placebo. Ούτε ο υπουργός κ. Ρέσλερ, ούτε οι εκπρόσωποι των ενώσεων και των συνδέσμων βιομηχάνων και επιχειρήσεων
μπορούν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Οι επιχειρηματίες επενδύουν μόνον εάν οι προϋποθέσεις τους συμφέρουν. Αυτό το δεδομένο είναι τόσο τετριμμένο που δεν χρειαζόταν καν η σκηνοθεσία αυτής της ‘συνόδου κορυφής’.»

Die Welt.  Η διάσκεψη στο υπουργείο Οικονομίας «δεν κατέληξε σε καμία απόφαση. Όλα έδιναν την εντύπωση ότι πρόκειται για μια συμβουλευτική, διερευνητική συνάντηση. Με τα λεγόμενα του ο κ. Ρέσλερ φαινόταν ότι θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα να γίνει λίγο ‘γερμανική’. Τόνιζε συνεχώς το ρόλο – πρότυπο που πρέπει να παίξει η Γερμανία.»

Η Süddeutsche Zeitung,  εκτιμά επίσης ότι η διάσκεψη ήταν για να ενισχυθεί το προφίλ του κόμματος του Ελευθέρων Δημοκρατών του κ. Ρέσλερ: «Δεν τίθεται θέμα ο κ. Φίλιπ Ρέσλερ έχει δίκιο. Για να ορθοποδήσει η Ελλάδα μετά από τόσα χρόνια οικονομικής και πολιτικής παρακμής χρειάζεται στροφή 180 μοιρών: πάταξη της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας και ιδιωτικές επενδύσεις. Μέρος των οποίων μπορούν να προέλθουν από τη Γερμανία. Εάν γι’ αυτό το θέμα διοργανώνει όμως ‘σύνοδο κορυφής για επενδύσεις’ με τόσες τυμπανοκρουσίες, τότε τροφοδοτεί την υποψία ότι μάλλον λειτουργεί σαν πρόεδρος του κόμματος των Ελευθέρων Δημοκρατών και ότι ενδιαφέρεται περισσότερο πως θα σταματήσει την θλιβερή πτώση των ποσοστών του κόμματός του, παρά πως θα γίνει η διάσωση της Ελλάδας…. Εάν δε έχει περισσότερες ιδέες για την διάσωσή της, τότε η Ελλάδα θα καταφέρει να σταθεί στα πόδια της πιο γρήγορα από το κόμμα του.»

Καταλάβατε τώρα;; Ποιόν πιστεύετε, τον Γιωργάκη, τον Χρυσοχοΐδη και ΤΑ ΝΕΑ, ἤ τις πλέον έγκυρες διεθνώς, γερμανικές εφημερίδες;

Τςςς

filotimia

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ : ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΡΙΑΜΒΟΙ, ΚΑΙ ΤΥΜΠΑΝΟΚΡΟΥΣΙΕΣ. ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΓΧΑΖΟΥΝ…

  1. Ὁ/ἡ aristarhos γράφει:

    Ακούγεται ότι για τις περίφημες Γερμανικές επενδύσεις οι ενδιαφερόμενοι ζητούν πολύ χαμηλή φορολογία και ειδικό νομικό καθεστώς. Ήγουν πρότυπα αποικιοκρατών. Έ τι νομίσατε παλαμοκρούστες ότι μας “σώζετε” δωρεάν;. Μια απλή ερώτηση προς όλους του σώστες. Αν πνίγεσαι και σου απλώσουν το χέρι να σε σώσουν με την συμφωνία να τους πουλήσεις την ψυχή σου, τι θα έκανες; Άσε ξέρω την απάντηση. Γι αυτό έφτασε η Ελλάδα στα σκατά.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.