Μ. Χρυσοχοίδης! Φτιάξε και εσύ ένα site. Mπορείς …αν είσαι στο κόλπο!


κ. Χρυσοχοΐδη δυστυχώς και επί των ημερών σας συνεχίζεται το ίδιο φαγοπότι…

1,2 εκατομμύρια ευρώ για ένα site – Φτιάξε και εσύ ένα site. Mπορείς!

Tον Μάρτιο ο κ. Χρυσοχοίδης πανηγυρικά δήλωνε ότι η ανάπτυξη θα γίνει μέσω της Ψηφιακής Σύγκλισης και ότι στόχος για φέτος είναι η απορρόφηση πόρων 250 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση.

Αυτό εννοούσατε κ. Χρυσοχοΐδη;

Γιατί όταν ο Ειδικός σας Γραμματέας κ. Αντ. Μαρκόπουλος εγκρίνει με απόφασή του (αρ.πρωτ.151.211/ΨΣ8484-Α2/26/01/2011) τη διάθεση 1.667,000 εκατ. ευρώ για την πράξη “Πολυμεσική και πολυτροπική διαδικτυακή προβολή του πολιτισμού και τουρισμού της χώρας” εκ των οποίων τα 1,2 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία του site του ΕΟΤ που ήδη προκηρύχθηκε, αυτό δεν λέγεται απορρόφηση κοινοτικών πόρων αλλά διασπάθιση και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος.

Και δεν είναι μόνο η υπερκοστολόγηση, όπως θα φανταζόταν κανείς.

Για συναφή έργα έχουν δοθεί πάρα πολλά λεφτά…

Αναφέρουμε μόνο ότι ο ΕΟΤ έχει πάρει 3,4 εκατ. ευρώ για το έργο «Διαδικτυακό Διαδραστικό Σύστημα e-marketing παροχής υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας του ΕΟΤ» και το εποπτεύον Υπουργείο Πολιτισμού πήρε 3,1 εκατ. ευρώ για το έργο «Δημιουργία ψηφιακού αποθέματος για την ανάδειξη και προβολή του ελληνικού πολιτισμού και ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

Απ΄ότι φαίνεται όμως κύριε Χρυσοχοίδη, στην Ειδική Υπηρεσία Ψηφιακή Σύγκλιση, που ανήκει στην ευθύνη σας (και έχει το πορτοφόλι αφού εγκρίνει έργα και δαπάνες για το εν λόγω Επιχειρησιακό Πρόγραμμα) τα καλά παιδιά που έχετε αφήσει εκεί, συνεχίζουν την ίδια δουλειά που έκαναν και οι προκάτοχοί σας. Άραγε έχουν καθιερώσει κάποιους “άγραφους νόμους” που ταλαιπωρούν τη χώρα και τους πληρώνει ο λαός και οι συνταξιούχοι των 297 ευρώ;

Τι να πούμε και τι να θυμηθούμε:

– Κόστος ιστοσελίδας του ΙΚΑ1,96 εκατ. ευρώ

– Κόστος ιστοσελίδας του Δήμου Αθηναίων1 εκατ. ευρώ

– Κόστος ιστοσελίδας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών1,5 εκατ. ευρώ

– Κόστος ιστοσελίδας της ΜΟΔ1,6 εκατ. ευρώ…

Και πόσα ακόμη μπορούμε να αναφέρουμε … ο κατάλογος είναι ατελείωτος…

Θα πείτε, ο προτεινόμενος από τους φορείς προϋπολογισμός ήταν μεγαλύτερος και η Ειδική Υπηρεσία Ψηφιακή Σύγκλιση τον μείωσε προσαρμόζοντάς τον στις τιμές της αγοράς.

Όμως εμείς επιμένουμε (γιατί ξέρουμε, όπως το γνωρίζει όλη η «αγορά») ότι σε αυτό το μαγαζί έχουν δικούς τους “κανόνες“…

Και για να πεισθείτε, σε περίπτωση που έχετε ή επικαλείστε “άγνοια”, γιατί δεν συγκρίνετε με αντίστοιχα έργα μεγάλων Α.Ε. (ΤράπεζεςΜέσα Μαζικής Ενημέρωσηςκ.α.), αλλά και πολλούς δημόσιους φορείς όπως π.χ. το Υπουργείο Δικαιοσύνηςπου μόνο με 9.987,00 ευρώ, τον Άρειο Πάγο που με 4.130,00 ευρώ αλλά και τοΣυμβούλιο της Επικρατείας που με 60.000,00 ευρώ έφτιαξαν την ιστοσελίδα τους;

antistasi114

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.