Αντιπρόεδρος “γυμνός” από αρμοδιότητες


Πριν από τον ανασχηματισμό, οι περισσότεροι στο ΠΑΣΟΚ πίστευαν ότι ο Θεόδωρος Πάγκαλος θα βρισκόταν εκτός κυβερνητικού σχήματος. Έπεσαν έξω, ο αντιπρόεδρος παρέμεινε στη θέση του. Ή μάλλον περίπου στη θέση του.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μπορεί να διατήρησε τον τίτλο του αντιπροέδρου, αλλά βρέθηκε εκτός της Κυβερνητικής επιτροπής, στην οποία μετείχε ο έτερος αντιπρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος. Η δικαιολογία που δόθηκε ήταν ότι οι αντιπρόεδροι δεν μετέχουν στην Κυβερνητική επιτροπή, μετέχουν υπουργοί- ο Βενιζέλος είναι και υπουργός οικονομικών.

Έκτοτε ο Πάγκαλος βρέθηκε σε δεύτερη μοίρα. Έκανε βεβαίως κάποιες δηλώσεις που προκάλεσαν θόρυβο, αυτό το κάνει πάντα, έκανε και κάποιες συναντήσεις με τους Κινέζους, αλλά ως εκεί. Η ήδη περιορισμένη συμμετοχή του… στην χάραξη και την υλοποίηση της πολιτικής της κυβέρνησης, περιορίστηκε περαιτέρω.

Χθες, ανακοινώθηκε ότι την ευθύνη των συγχωνεύσεων ανέλαβε ο Ευ. Βενιζέλος- την είχε ο Πάγκαλος.

Καθίσταται σαφές ότι ο κ. αντιπρόεδρος πνέει πολιτικά τα λοίσθια. Παρά τη συμμετοχή του στην Κυβέρνηση, ουσιαστικά έχει πολύ χρόνο να ασχοληθεί με το αμπέλι του και την οινοποίηση των σταφυλιών του, Έως τις προσεχείς εκλογές, όποτε και αν γίνουν. Τότε, κατά δήλωση δεν θα πολιτευτεί και θα έχει όλο το χρόνο να ασχολείται με τα χόμπι του…

kafeneio-gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.