Οι εξεγερμένοι σκότωσαν το στρατηγό τους, ο Καντάφι φταιει!


ImageΟι ΗΠΑ κάλεσαν σήμερα τους Λίβυους εξεγερμένους να παραμείνουν ενωμένοι και συγκεντρωμένοι στο στόχο τους –τι άλλο δηλαδή από την ανατροπή του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι- μετά τη δολοφονία του στρατιωτικού ηγέτη τους, στρατηγού Γιούνες από… άλλους αντάρτες.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρκ Τόνερ, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και είπε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν προσδιορίσει ποιος σκότωσε τον Άμπντελ Φάταχ Γιούνες. Η πιθανότερη πλέον όμως αιτία είναι να τον σκότωσαν οι ίδιοι οι εξεγερμένοι γιατί τον υποψιάζονταν για προδοσία!

«Το σημαντικό είναι (οι εξεγερμένοι) να δράσουν γρήγορα και με διαφάνεια ώστε να διασφαλίσουν την ενότητα της λιβυκής αντιπολίτευσης», είπε ο Τόνερ. «Είναι σημαντικό να μείνουν προσηλωμένοι στο στόχο, δηλαδή τη δημοκρατική μετάβαση για το λιβυκό λαό», πρόσθεσε. Άσχετα βέβαια ένα ΗΠΑ και λοιποί δυτικοί σύμμαχοι έχουν ρίξει τη Λιβύη σε ένα ανηλεή εμφύλιο πόλεμο με πρωτοφανείς εξωτερικές παρεμβάσεις.

Πάντως είτε ο Καντάφι σκοτώνει είτε όχι πάντα…φταιει στο τέλος. Ο Τόνερ κατηγόρησε τον ηγέτη της Λιβύης  ότι δημιούργησε τις «συνθήκες» για τη δολοφονία του στρατηγού! «Μια τέτοια τραγωδία απεικονίζει την κατάσταση που δημιούργησαν ο Καντάφι και το καθεστώς του. Καταδεικνύει ότι θα πρέπει να εγκαταλείψει αμέσως την εξουσία», τόνισε και γέλασε και ο κάθε πικραμένος.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.