Μετά την Ιταλία και η Ισπανία προβληματίζεται με την επόμενη δόση στην Ελλάδα…


Oι ανησυχίες των επενδυτών για την Ιταλία και την Ισπανία, περιπλέκουν τις προσπάθειες για την παροχή στην Ελλάδα της επόμενης δόσης της ενίσχυσης διάσωσης, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη δυσκολία που αντιμετωπίζει η Ευρώπη στο να τιθασεύσει την για περισσότερο από ένα χρόνο πιστωτική κρίση.

Η Ελλάδα πρόκειται να λάβει την επόμενη δόση του αρχικού, 110 δισεκατομμύρια € (158 δισεκατομμυρίων δολαρίων) δανείου τον Σεπτέμβριο. 

Όμως, η Ιταλία και η Ισπανία, οι οποίες δεσμεύονται να χορηγήσουν διμερή δάνεια στην Ελλάδα με άλλες χώρες της ευρωζώνης, βλέπουν το δικό τους κόστος δανεισμού να αυξάνεται.

Αυτή η δέσμευση θα μπορούσε να ασκήσει περαιτέρω πίεση στα ιταλικά και το ισπανικά ομόλογα, καθώς αξιωματούχοι στη Μαδρίτη και τη Ρώμη προσπαθούν να καθησυχάσουν τις αγορές.

Στην Ευρωζώνη οικονομικά στελέχη εξετάζουν πλέον το ενδεχόμενο, να επιτρέψουν  στην Ιταλία και την Ισπανία να εξαιρεθούν από την καταβολή της επόμενης δόσης, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα.

exomatiakaivlepo

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.