Η κυβέρνηση κήρυξε τον πόλεμο στα blogsΠροφανώς οι κατοικούντες στο Μαξίμου και οι περί αυτώ διαβιώντες, δεν έχουν κατανοήσει τι ακριβώς είναι ένα ιστολόγιο. Προσπαθώντας να τους βοηθήσω να διευρύνουν την οπτική τους γωνία, τους παραθέτω την έννοια (και άρα την χρήση) του blogging.

Αγαπητοί κύριοι υπουργοί, πρωθυπουργοί κι εσείς οι άλλοι, που όψιμα απωλέσατε έννοιες… τα blogs είναι διδικτυακά ημερολόγια. Χώροι που διατίθενται στον παγκόσμιο ιστό και στα οποία οι διαχειριστές μπορούν να εκθέτουν τις προσωπικές τους εμπειρίες, σκέψεις και απόψεις… Το καταλάβατε αυτό; Αν ναι, πάμε παρακάτω:

Ενίοτε, οι σκέψεις ενός ανθρώπου δύνανται να είναι και κριτικές απέναντι στο σύστημα μέσα στο οποίο ζει. Εσείς, το Ελληνικό σύστημα το αποκαλείτε “Ελληνική Δημοκρατία”. Ας είναι κι έτσι… Και ο Πινοσέτ δημοκρατία είχε την εντύπωση πως διοικούσε…

Συνεχίζοντας, σας γνωστοποιώ πως ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να αφαιρέσει από τους πολίτες το δικαίωμα να σκέπτονται, να ομιλούν και να γράφουν ελεύθερα. Αν δεν κάνω λάθος, είναι κανόνες τους οποίους πρώτοι ασπαστήκατε όταν (και όποτε) είσασταν στην αντιπολίτευση. Η οποιαδήποτε προσπάθεια αφαίρεσης των δικαιωμάτων αυτών -τα οποία προκύπτουν από το Σύνταγμα που δεν σας αρέσει και θέλετε να το αλλάξετε- αποτελεί επίθεση κατά της “δημοκρατίας” που επικαλείστε ότι εκπροσωπείτε. Άρα, προσωπική σας επίθεση κατά των θεσμών αλλά και των βασικών αρχών και λειτουργιών του Συντάγματος. Γνωρίζω πως σκέφτεστε να νομοθετήσετε και περί των “συναθροίσεων”, αλλά γι αυτό θα σας απαντήσει ο μελλοντικός σας δικαστής…

Εάν τολμήσετε να ποινικοποιήσετε την ελεύθερη σκέψη και την κριτική καταγραφή της απέναντί σας, νομίζω πως αντιλαμβάνεστε πως θα είστε υπεύθυνοι για τις πράξεις σας, αφού θα γνωρίζετε πως καταπατήσατε βασικά δημοκρατικά δικαιώματα, τα οποία πρωτοθεσπίστηκαν από τους αρχαίους μας προγόνους. Οπότε, θα είστε και απολύτως δεκτικοί σε οποιαδήποτε αντίδραση ή ποινική καταγγελία και διασυρμό σας στα Ελληνικά αλλά και τα Διεθνή Δικαστήρια.

Μπορείτε, βεβαίως, να εκμεταλλευθείτε την προσωρινή εξουσία που σας έχει δοθεί (μετά από απάτη που διαπράξατε απέναντι στον Ελληνικό λαό) και να κυνηγήσετε τα ιστολόγια και τους ανθρώπους εκείνους που τολμούν να καταθέτουν την σκέψη τους απέναντι στις καθεστωτικές σας αντιλήψεις και πράξεις. Η Δημοκρατία είναι τόσο ελεύθερη, που μπορεί να σας επιτρέψει ακόμη και να την… βιάσετε. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι σαν βιαστές της, θα είστε ταυτόχρονα και… δημοκράτες.

Τολμήστε, λοιπόν… Η χλεύη αδημονεί να σας συναντήσει. Η Δικαιοσύνη ανυπομονεί να σας κάνει μερικά μαθήματα. Δεν έχετε να χάσετε τίποτε… Οτιδήποτε μπορούσατε να απωλέσετε, το έχετε ήδη απωλέσει. Περιφερόμενα σαρκία, κενά οιασδήποτε δημοκρατικής έννοιας είστε, πολιτικά όντα που δολοφονήσατε την πολιτική… Κουκουλοφόροι εκτελεστές ενός ολόκληρου λαού είστε. Και αυτή την εικόνα δεν θα μπορέσετε ποτέ να την αποβάλλετε από επάνω σας. Δεν περιμένουμε τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από εσάς…, παρά να μας διώξετε επειδή συνεχίζουμε να σκεφτόμαστε ελεύθερα, επειδή συνεχίζουμε να σκεφτόμαστε φωναχτά…

Όταν όμως η Δημοκρατία ανακάμψει σε αυτή την χώρα, εμείς θα είμαστε δίπλα της, κι εσείς απέναντί της. Άντε, καλή και γρήγορη αντάμωση να έχουμε, γιατί η χώρα άρχισε να ζέχνει… Μπροστά σας η χούντα ήταν… νηπιαγωγείο!

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.