Η Ιταλία κινδυνεύει να μείνει εκτός αγορών … άμεσα…


Η πόρτα των αγορών κλείνει με γοργούς ρυθμούς για την Ιταλία και το νέο σοκ είναι η εκτίναξη του επιτοκίου των 2τών της ομολόγων στο 4,62%, ποσοστό που είναι υψηλότερο από αυτό που δανείζεται η Ελλάδα σε ορίζοντα 7 ετών, με βάση το πακέτο διάσωσης. Δεν είναι πολύς καιρός που η χώρα δανειζόταν κοντά στο 1% για ορίζοντα διετίας ενώ μόλις πριν 10 μήνες το επιτόκιο των 2των της ομολόγων βρισκόταν στο 1,5%.

Ακόμη χειρότερα, η άνοδος στις τελευταίες 5 εβδομάδες ήταν της τάξης του 50%, ταχύτητα η οποία είναι η υψηλότερη, πιθανώς, των τελευταίων 20 ετών. Δε χρειάζεται να συμβεί τίποτε άλλο παρά η άνοδος αυτή να συνεχιστεί ως έχει για λίγες εβδομάδες ακόμη και η Ιταλία θα βρίσκεται επισήμως εκτός αγορών.

Ήδη, το επιτόκιο των 10ετών της ομολόγων βρίσκεται πάνω από το 6%. Την ίδια στιγμή το χρηματιστήριο της χώρας καταρρέει. Αν και οι Ευρωπαίοι ηγέτες θεωρούν πως έλαβαν τα μέτρα για να βάλουν τέλος στην κρίση, δεν αποκλείεται να εκπλαγούν βλέποντας πως αυτή μόλις τώρα αρχίζει.

xrimanews

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.