Πολιτική κρίση στην Κύπρο. Τέρμα στην συνεργασία Χριστόφια – ΔΗΚΟ


Tον τερματισμό της κυβερνητικής συνεργασίας με τον πρόεδρο Χριστόφια, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, λίγο μετά την τρίτη κατά σειρά συνάντησή τους.

Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Χριστόφιας θα προχωρήσει στον ανασχηματισμό της κυβέρνησής του χωρίς τη συμμετοχή του ΔΗΚΟ και θα στηρίζεται πλέον μόνο από το ΑΚΕΛ.

«Έγινε σημείο προς σημείο συζήτηση επί των προτάσεων, των όρων και των στόχων που το ΔΗΚΟ είχε καταθέσει για τη διακυβέρνηση, αλλά δυστυχώς, δεν έγινε κατορθωτό να επιτευχθεί πλήρης συμφωνία για τη στρατηγική εξόδου από την κρίση», δήλωσε ο κ. Καρογιάν.

Όπως είπε, παρέμειναν σοβαρές διαφορετικές προσεγγίσεις για το χειρισμό του κυπριακού, ενώ δεν εξασφαλίστηκε ευρύτερη συναίνεση των πολιτικών κομμάτων που να οικοδομεί μια κοινή προσπάθεια για αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι η συνεργασία τερματίζεται και εξέφρασε τη λύπη της κυβέρνησης για την αποχώρηση του ΔΗΚΟ. Απαντώντας σε ερώτηση για τις διαφωνίες των δύο μερών, απάντησε ότι ασφαλώς υπήρχε ένα θέμα με το Κυπριακό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης θα γίνει εντός των επομένων ημερών.

Ναυτεμπορική

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.