Υποβάθμιση και για τον Δήμο Αθηναίων από τη Moody’s


Υποβάθμιση και για τον Δήμο Αθηναίων από τη Moody’s

Την υποβάθμιση του Δήμου Αθηναίων ως εκδότη χρέους ομολόγων ανακοίνωσε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody’s Investors Service.

Ο Moody’s υποβάθμισε τον Δήμο Αθηναίων στο επίπεδο «Caa3″ από «Caa1″ και προχώρησε σε αναβάθμιση των προοπτικών του σε «εξελισσόμενες» από «αρνητικές».

Ο οίκος αιτιολόγησε την απόφαση του αυτή ως απόρροια της πρόσφατης υποβάθμισης της Ελλάδος στο επίπεδο Ca και της στενής διασύνδεσης που έχουν τα οικονομικά μεγέθη του Δήμου Αθηναίων με την κεντρική διοίκηση.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, η αξιολόγηση του Δήμου Αθηναίων είναι κατά μια βαθμίδα υψηλότερη εκείνης της Ελλάδος, αντικατοπτρίζοντας ότι πρώτον, ο Δήμος δεν βρίσκεται σε κατάσταση στάσης πληρωμών, δεύτερον, ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι θα υπάρξει μια αναγκαστική -από το κράτος- στάση πληρωμών των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου της Αθήνας και τρίτον, ότι ο Δήμος παραμένει προσηλωμένος στην εξυπηρέτηση των δανειακών του υποχρεώσεων, εγκαίρως.

tsantiri.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.