Το ονοματάκι σας;


Από τον Πιτσιρίκο

http://pitsirikos.net/
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, εξήγγειλε νομοθετικά μέτρα για τη δυνατότητα ταυτοποίησης των διαχειριστών στα ελληνικά ιστολόγια, όπως και την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Πολύ φιλόδοξες εξαγγελίες από έναν υπουργό Δικαιοσύνης που δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στον δρόμο επειδή φοβάται τους πολίτες – μάλλον θα τον βόλευε πολύ να είναι ανώνυμος.
Ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου είπε ότι «το Διαδίκτυο πρέπει να πάψει να φιλοξενεί κουκουλοφόρους» αλλά ο ίδιος μόνο με κουκούλα μπορεί να βγει έξω. Όχι, δεν είναι γελοίος.
Το θέμα της άρσης της ανωνυμίας των μπλόγκερ έχει αρχίσει να με κουράζει. Έξι χρόνια πάει και έρχεται. Ας το ψηφίσουν επιτέλους να τελειώνουμε. Να το κάνουν και στις εφημερίδες -σύντομα, όμως, πριν κλείσουν-, ώστε να μάθουμε επιτέλους πώς ονομάζεται ο Αρκάς.
Για το θέμα της άρσης της ανωνυμίας στα μπλογκ τα έχω γράψει επανειλημμένως και έχω τονίσει την ανάγκη για άρση της επωνυμίας και όχι της ανωνυμίας στη χώρα μας. Στο τέλος του πρώτου από τα δυο κείμενα που ακολουθούν υπάρχει κι ένα ενδιαφέρον ερώτημα που παραμένει αναπάντητο:

Άντε και ρυθμίσου!

Άρση της επωνυμίας

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.