Τραγική δήλωση Όλι Ρεν


Οι αγορές δεν αντέδρασαν όπως αναμενόταν, δήλωσε ο Όλι Ρεν και αυτή η δήλωση μόνο ως θετική δεν μπορεί να είναι για την Ελλάδα, αλλά και για την Ιταλία και τις υπόλοιπες χώρες που περιμένουν στην “σειρά” για να δούνε τι θα συμβεί με την παρέμβαση της Ε.Ε. στην “περίπτωση” της Ελλάδας. Συνεχίζοντας, ο Όλι Ρεν δήλωσε πως “δεν δικαιολογείται από τα θεμελιώδη το εύρος των αναταραχών στις αγορές ομολόγων”…

Τί θα συμβεί λοιπόν, την “επόμενη ημέρα”; Οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας, κ. Β. Βενιζέλου, πως ότι είναι να γίνει θα γίνει “επαγγελματικά”, μάλλον πέφτουν στο κενό, αφού οι επαγγεματίες των αγορών δείχνουν να μην κατανοούν ούτε τις παρεμβάσεις της Ε.Ε. αλλά ούτε και τον “επαγγελματισμό” του κυρίου Βενιζέλου (ο οποίος από Συνταγματολόγος μας προέκυψε Οικονομολόγος μέσα σε 10 ημέρες!!!).

Τα “σημάδια” των “αγορών”, λοιπόν, κάθε άλλο παρά αισιόδοξα είναι, αφού από νωρίς σήμερα υπήρξε συναγερμός στην Ευρώπη σχετικά με το κλίμα που διαμόρφωναν οι περιβόητες “αγορές”. Προφανώς οι ηγέτες της Ευρώπης δεν έχουν αντιληφθεί ούτε το μέγεθος ούτε την “ποιότητα” της επίθεσης που δέχεται το Ευρώ (€) και εν γένει η Ευρωπαϊκή Οικονομία και οι χώρες μέλη της Ευρωζώνης. Προφανώς, το ανάστημα των πολιτικών της Ευρωζώνης είναι πολύ μικρό για να αντιμετωπίσει την οικονομική τρομοκρατία των “αγορών” (καλό θα ήταν να ομολογούσαν πως πρόκειται κυρίως για ευρωπαϊκές τράπεζες που διασώθηκαν το 2009 με βοήθεια 4 τρισ. ευρώ από τα κοινοτικά ταμεία), η οποία δείχνει πλήρη ασυδοσία και φυσικά, αγνωμοσύνη.

Οι επόμενες ημέρες και πιό συγκεκριμένα, η αρχή της επόμενης εβδομάδας, θα δείξει τις προθέσεις των αγορών αλλά και την ό,ποια άμυνα αποφασίσει να αντιτείνει η Ευρωζώνη στην επίθεση που δέχεται…

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.