Γιατί κινδυνεύει η επόμενη δόση του δανείου…


Ο συναγερμός που έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στις Βρυξέλλες μετά τις επιθέσεις των κερδοσκόπων στα χρηματιστήρια κα ο προβληματισμός για την επόμενη μέρα για το ευρώ βάζουν σε περιπέτειες και την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου. Χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία, οι οποίες συμμετέχουν στα πακέτα βοήθειας προς την Ελλάδα, βρίσκονται ήδη σε δεινή θέση λόγω της κρίσης χρέους που έχει ξεσπάσει.

Από τη στιγμή που αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα στο εσωτερικό τους (ο Ισπανός πρωθυπουργός έχει προκηρύξει πρόωρε εκλογές), κυβερνητικές πηγές θεωρούν ιδιαίτερα κρίσιμο για το μέλλον της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ελλάδα το αμέσως προσεχές διάστημα.

Οι όποιες αποφάσεις ληφθούν από τις Βρυξέλλες για την αντιμετώπιση της ύφεσης, πιθανότατα θα βάλει σε νέες περιπέτειες και την ελληνική οικονομία, καθώς όλο το πρόγραμμα σταθερότητας είναι βασισμένο στα πακέτα βοήθειας προς την Ελλάδα. Πιθανή μείωση του ποσού που θα έπρεπε να εκταμιεύσει η Ελλάδα, ή ακόμη και μετάθεση εκταμίσευσης, βγάζει αυτόματα εκτός στόχου και τις μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Ωε εκ τούτου, τα επόμενα 24ωρα είναι ιδαίτερα κρίσιμα όχι μόνο για το μέλλον της Ευρωζώνης, αλλά σε συνάρτηση με το πως θα κινηθούν τη Δευτέρα τα χρηματιστήρια, μπορεί να τινάξει στον αέρα και τις θυσίες του ελληνικού λαού.

epikaira

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.