Τηλεφωνικές παρακολουθήσεις με πολιτικό όφελος;


Τη θεαματική αύξηση των παρακολουθήσεων τηλεφωνικών συνδιαλέξεων πολιτών από την ΕΥΠ και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία και το ενδεχόμενο αυτές να εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες θίγει με ερώτησή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, οι παρακολουθήσεις γνωρίζουν θεαματική αύξηση το τελευταίο διάστημα. Τόσο η ΕΥΠ, όσο και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία βρίσκουν αφορμή από ορισμένες “επιτυχίες” στις οποίες υποτίθεται ότι συνέβαλαν τα “μεγάλα αυτιά” των υπηρεσιών και ο σύγχρονος εξοπλισμός που διαθέτουν, για να πολλαπλασιάσουν σε εντυπωσιακό ρυθμό τις συνακροάσεις, σε βαθμό που έχουν καταστεί, σχεδόν, γενικευμένη ρουτίνα»

τονίζει ο κ. Λαφαζάνης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τον προβληματισμό του, καθώς όπως επισημαίνει

«ο τόπος έχει πικρή εμπειρία από τη χρήση των μηχανισμών της ΕΥΠ και της Ασφάλειας από παρακυβερνητικά, παρακομματικά και παρακρατικά κέντρα»

και ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς για το εάν ελέγχουν πλήρως και με την πρέπουσα επάρκεια τις λειτουργίες της ΕΥΠ και κρίσιμων υπηρεσιών ασφαλείας για την τήρηση της συνταγματικής νομιμότητας και την προάσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών, όπως επίσης για τον εάν έχουν εξετάσει και αν μπορούν να διαβεβαιώσουν για τη σχολαστική τήρηση της νομιμότητας ως προς τις παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

Πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.