Νέο «κύμα» συγχωνεύσεων στα δημόσια σχολεία, αλλά κουβέντα για τα μειονοτικά


Η Παιδεία ολισθαίνει και ακολουθεί την πορεία της κυβέρνησης Παπανδρέου. Εάν οι υπεύθυνοι (υπουργοί, υφυπουργοί, γεν. γραμματεία κ.α.) του υπουργείου Παιδείας έχουν την εντύπωση πως θα προσφέρουν ικανοποιητική Παιδεία, τότε θα πρέπει να στείλουν ΆΜΕΣΑ τα παιδιά τους στα σχολεία που συγχωνεύονται. Εάν δεν το κάνουν, τότε ομολογούν πως εκτελούν την (έτσι κι αλλιώς ασθμαίνουσα) Ελληνική Παιδεία

Οι συμβασιούχοι θα είναι μειωμένοι 50% συγκριτικά με πέρυσι

Θερμό φθινόπωρο περιμένει στην Παιδεία η Εύη Χριστοφιλοπούλου 

Νέο “σαρωτικό κύμα” συγχωνεύσεων στα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια αναμένεται από τη νέα σχολική χρονιά, σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου.

“Ετοιμαζόμαστε να έχουμε μια καινούργια χρονιά με πολύ περισσότερες συνενώσεις σχολείων και αυτό είναι ένα στοίχημα, μία πρόκληση”, τόνισε με δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό “ΣΚΑΪ”. 

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες, το υπουργείο Παιδείας είχε ανακοινώσει τη συγχώνευση 1.933 σχολικών μονάδων σε 877 για το νέο σχολικό έτος.

Το νέο κύμα συγχωνεύσεων που θα γίνει την ερχόμενη σχολική χρονιά, έχει σχέση και με τον μειωμένο αριθμό προσλήψεων που θα κάνει το υπουργείο Παιδείας φέτος αλλά -όπως δείχνουν τα πράγματα- και την επόμενη χρονιά.

Η υφυπουργός, στις χθεσινές της δηλώσεις, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον λιγοστό αριθμό των διορισμών που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες.

“Πέρυσι έγιναν 2.500 διορισμοί, ενώ υπήρξαν 11.000 συνταξιοδοτήσεις και τα βγάλαμε πέρα παλικαρίσια” είπε, για να προσθέσει ότι φέτος αναμένεται να γίνουν 600 διορισμοί μονίμων, ενώ οι συμβασιούχοι θα είναι μειωμένοι κατά 50% συγκριτικά με πέρυσι.

Μάλιστα, προέβλεψε ότι το φθινόπωρο θα είναι πάρα πολύ “θερμό”, γι΄ αυτό κάλεσε τα κόμματα να υπάρξει ένα μίνιμουμ συναίνεσης, με αρχή τα θέματα Παιδείας.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.