Δημιουργούν κατάλληλο κλίμα για επιβολή κρατικής τρομοκρατίας


Είναι γνωστό πως οι προβοκάτορες δεν κρύβονται πάντα στις σκιές. Για την ακρίβεια, σπάνια κρύβονται για να μην γίνουν αντιληπτοί. Η πιο συνηθισμένη τους τακτική είναι να λειτουργούν θρασύτατα μπροστά μας, προκειμένου να αποφύγουν τις υποψίες. Δεν είναι λίγες οι φορές που εμφανίζονται ως προφήτες προκειμένου να κατορθώσουν να δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα για να βρεθούν οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» που θα ολοκληρώσουν εκείνα που άλλοι στρατηγικά σχεδίασαν και τοποθέτησαν στην σκηνή του «δράματος».

Έτσι, διαβάζουμε σήμερα: 

«Κινητικότητα υπάρχει τις τελευταίες ημέρες στην ΕΥΠ καθώς πληθαίνουν οι πληροφορίες (κυρίως μέσω της βρετανικής πρεσβείας) για τον φόβο συγκρούσεων ανάλογων με αυτών στο Λονδίνο στην Αθήνα. Σύμφωνα με πηγές, περίπου 17.000 μετανάστες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Αθήνα χωρίς καν εργασία, ουσιαστικά πεινώντας. Αποτέλεσμα είναι, η υπολογίσιμη πιθανότητα δημιουργίας παρόμοιων εντάσεων».

Άριστα καταρτισμένοι δημοσιογράφοι; Ασφαλώς όχι. Αυτές οι πληροφορίες, εφόσον υφίστανται, βρίσκονται ήδη στο Ελληνικό υπουργείο Εσωτερικών μέσω του Βρετανού Πρέσβη στην Ελλάδα. Προς τι λοιπόν η «αποκάλυψη» της πληροφορίας; Ποιόν και πως εξυπηρετεί κάτι που είναι λογικά αναμενόμενο και όχι εισαγόμενο(όπως θέλει να μας πείσει το καλό κυβερνο-παπαγαλάκι), αφού είναι γνωστό πως τα μέτρα της κυβέρνησης Παπανδρέου θα συναντήσουν πάρα πολύ ισχυρές λαϊκές αντιδράσεις από τις αρχές του Σεπτεμβρίου;

Το δημοσίευμα αυτό αποτελεί «λίπασμα» για μελλοντική δημοσιογραφική επιτυχία, την οποία καταφανέστατα θέλουν να δημιουργήσουν με την μορφή «προφητών» και πολύ καλά πληροφορημένου «δικτύου ενημέρωσης». Δηλαδή, το δημοσίευμα στοχεύει στις… διαφημίσεις!

Δυστυχώς, όμως, αποτελεί και απαύγασμα ηλιθιώδους προβοκάτσιας, αφού είναι δεδομένο πως θα λειτουργήσει στους εξοργισμένους πολίτες είτε δημιουργώντας φόβο είτε προκαλώντας τέτοιου είδους οργή που θα προκαλέσει μεγάλα –και ίσως αιματηρά- προβλήματα.

Εκ του ασφαλούς, λοιπόν, το δημοσίευμα προκαλεί επικίνδυνη οργή, προκειμένου να εισπράξει το ενημερωτικό μέσο φήμη, αλλά και πιθανότατα κρατική διαφήμιση… αφού πρώτη η κυβέρνηση Παπανδρέου επιθυμεί για τον Σεπτέμβριο την δημιουργία κλίματος βίας εκ μέρους των οργισμένων πολιτών. Και η κυβέρνηση επιθυμεί (διακαώς) κάτι τέτοιο, επειδή θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει και στη συνέχεια να εκμεταλλευθεί (επικοινωνιακά αλλά και πολιτικά) την λαϊκή οργή που έτσι κι αλλιώς υπάρχει. Η κυβερνητική βία είναι οργανωμένη, πολύ καλά σχεδιασμένη και χρησιμοποιεί ποικίλα όπλα για να επιφέρει τα μέγιστα οφέλη στους κρατούντες την εξουσία. Τα δημοσιεύματα αυτού του είδους αποτελούν “βούτυρο στο ψωμί” εκείνων που θέλουν να παίξουν στο “γήπεδό” τους. Τα δε παπαγαλάκια φροντίζουν για το “στήσιμο” του αγώνα… Ποιός είπε ότι μόνο στο ποδόσφαιρο υπήρχε παράγκα;

Θέλαμε να πιστεύουμε πως με το συνεχώς διογκούμενο αρνητικό κλίμα και την μεταβολή των αγανακτισμένων σε εξοργισμένους πολίτες, κάποιοι δημοσιογράφοι θα ήταν περισσότερο προσεκτικοί στις αναφορές τους για πιθανή ανάμιξη μυστικών υπηρεσιών, αγνώστου ταυτότητας “πιθανών” πληροφοριών, λαθρομεταναστών και άλλων «υλικών» που αρέσκεται να χρησιμοποιεί και ο τελευταίος κυβερνο-προβοκάτορας. Δυστυχώς, κάποιοι επιμένουν στην τρομολαγνεία, αδιαφορώντας για τα κοινωνικά αποτελέσματα των γραφομένων τους. Τώρα, απλά ευελπιστούμε πως θα συνετιστούν και πως την ύστατη στιγμή θα επαναφέρουν εαυτούς στον δρόμο της λογικής και της σοβαρότητας που απαιτεί η χώρα…

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Δημιουργούν κατάλληλο κλίμα για επιβολή κρατικής τρομοκρατίας

  1. Ὁ/ἡ ahso γράφει:

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.