Τρόικα: Δύο «αγκάθια» στην προώθηση των αποκρατικοποιήσεων


Τρόικα: Δύο «αγκάθια» στην προώθηση των αποκρατικοποιήσεων

Με «άγριες διαθέσεις έρχεται η τρόικα στις 22 Αυγούστου αναφορικά με την εκτέλεση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων. Αλλά η κατάσταση στο ΧΑ, με τις πολύ χαμηλές αποτιμήσεις και τα νομικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, δημιουργούν προβλήματα στην προώθηση των αποκρατικοποιήσεων.

Στον προηγούμενο έλεγχο της τρόικας, το βασικό θέμα ήταν η λειτουργία του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Τώρα, που το Ταμείο υπάρχει και έχει στελεχωθεί, το ζητούμενο είναι να αρχίσει να παράγει έργο. Μάλιστα, σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις το Ταμείο θα μπορεί να είναι έτοιμο να λειτουργήσει προς τα τέλη του μήνα.

Ωστόσο, όσο περνάει ο καιρός, τόσο πιο έντονη γίνεται η αίσθηση σε τρόικα και οικονομικού επιτελείο ότι το αυστηρό διάγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και κυρίως ο φιλόδοξος στόχος για τα έσοδα που θα προκύψουν, είναι δύσκολο να επιτευχθούν. Πέραν αυτών όμως, υπάρχουν και δύο παράγοντες που δημιουργούν προβλήματα στην προώθηση των αποκρατικοποιήσεων στην παρούσα φάση, δηλαδή η κατάσταση στο ΧΑ, με τις πολύ χαμηλές αποτιμήσεις, και τα νομικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων.

Πηγή: Καθημερινή της Κυριακής μέσω ΣΚΑΪ

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.