Στα δύσκολα το νησί της Κυρά-Φροσύνης


Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει για τα καλά και το νησί στη λίμνη των Ιωαννίνων του οποίου οι επιχειρηματίες περνούν δύσκολες στιγμές αφού αφενός οι επισκέπτες δεν είναι όσοι τις προηγούμενες χρονιές, αφετέρου αφήνουν ελάχιστα χρήματα στις μέχρι πρότινος ανθούσες επιχειρήσεις (εστιατόρια, καφέ και εμπορικά καταστήματα). Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό ιδιαίτερα στους επαγγελματίες οι οποίοι ενοικιάζουν τα καταστήματά τους πληρώνοντας υπέρογκα ποσά την ίδια ώρα που βλέπουν τα έσοδα τους να συρρικνώνονται δραματικά.

Χαρακτηριστική είναι η φράση επιχειρηματία στο kentrinews: «Οι εισπράξεις μας έχουν μειωθεί κατά 50% σε σύγκριση με πέρυσι και ακόμη περισσότερο σε σύγκριση με το 2009».

Και ενώ θα περίμενε κάποιος ότι η κρίση θα έχει οδηγήσει τους επιχειρηματίες να βάλουν νερό στο κρασί τους σε ό,τι αφορά όχι μόνο τις τιμές αλλά και την ποιότητα, ορισμένοι από αυτούς θεωρούν ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες στιγμές κατεβάζοντας το επίπεδο παροχής των υπηρεσιών τους.

Έτσι τα κατεψυγμένα τρόφιμα αποτελούν must για το Νησί, γεγονός που ενοχλεί ιδιαίτερα τους επισκέπτες ενώ κάποιοι άλλοι επαγγελματίες γίνονται ιδιαίτερα φορτικοί σε όσους κάνουν το λάθος να πλησιάσουν τις προθήκες των καταστημάτων.

Αποτέλεσμα; Οι τουρίστες φεύγουν όχι μόνο χωρίς να ψωνίσουν κάτι αλλά και δυσαρεστημένοι από τη συμπεριφορά των ιδιοκτητών και υπαλλήλων των επιχειρήσεων.

Και μια λεπτομέρεια: Γνωρίζουν στο Νησί των Ιωαννίνων ότι πρέπει να κόβουν αποδείξεις για τις υπηρεσίες που παρέχουν; Διότι ουκ ολίγοι τις αγνοούν επιδεικτικά!

kentrinews

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Στα δύσκολα το νησί της Κυρά-Φροσύνης

  1. Ὁ/ἡ maria γράφει:

    Απ’ όταν θυμάμαι οι υπηρεσίες στο νησι ήταν και είναι κάκιστες. Από τις τιμες στα άθλια καραβάκια (2€ το άτομο) μεχρι το φαγητό, τα σουβενιρ που σου τα πουλάνε για ασημένια και μετα από λίγες μέρες είναι πορτοκαλί, από το μουσειο που οι υπάλληλοι είναι μες την αγένεια και τα κατεβασμένα μούτρα γιατί κάνουν αγγαρεία, και άλλα πολλά. Κανένας να μην πατήσει εάν δε συμορφωθούν όλοι τους και δεν δουν αυτό που κάνουν ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.