Ευρωπαϊκή διακυβέρνηση με επικεφαλής τον Χερμαν Βαν Ρομπαι προτείνουν Μέρκελ – Σαρκοζί!


Ήταν θέμα χρόνου η Ευρώπη να κάνει πράξη την αρχική της ιδέα: μια ενιαία διακυβέρνηση υπό την καθοδήγηση των μεγάλων κυβερνήσεων και κυρίως του γαλλογερμανικού άξονα…

Σήμερα στην κρίσιμη συνάντηση των δυο ηγετών στο Παρίσι οι φήμες που κυκλοφορούσαν γι’ αυτή την απόφαση επιβεβαιώθηκαν.

Έτσι, ο κ. Ρομπάι – σύμφωνα με τις προτάσεις Μέρκελ και Σαρκοζί – θα είναι ο επικεφαλής των κρατών μελών της Ευρωζώνης. Η θητεία του θα διαρκεί 2,5 χρόνια σε αυτό το “ευρωσυμβουλίου”, καθώς και τακτικές συνόδους κορυφής της ευρωζώνης, δυο φορές το χρόνο.

Στα σκαριά φαίνεται να είναι και το Υπουργείο Οικονομικών της Ευρώπης, το οποίο θα ελέγχει προϋπολογισμούς και τα οικονομικά κάθε χώρας.

Αυτό που λέγαμε συνεχώς εδω και καιρο στο ΟΛΥΜΠΙΑ, ότι ο Ρομπάι αποκτά διευρυμένες αρμοδιότητες στην ΕΕ, είχε βάση τελικά.

Οι προτάσεις στις οποίες συμφώνησαν θα παρουσιαστούν στον επικεφαλής του eurogroup, Χέρμαν Βαν Ρομπάι εντός των επόμενων ημερών.

Σύμφωνα με την κοινή πρόταση των δυο ηγετών, οι 17 χώρες-μέλη της ευρωζώνης θα κληθούν να εμφανίζουν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και να θεσπίσουν νομοθεσία που θα υπαγορεύει “ταβάνι” ελλείμματος, έως το καλοκαίρι του 2012, τον λεγόμενο “χρυσό κανόνα”. “

Πληροφορίες αναφέρουν ότι Μέρκελ και Σαρκοζί μίλησαν και την έκδοση ευρωομολόγου, στην οποία αντιδρά κυρίως η Γερμανία, ωστόσο αυτή την κίνηση την άφησαν για το απώτερο μέλλον.

Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι αυτό το ζήτημα έχει πέσει ήδη στο τραπέζι των συζητήσεων.

olympia.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.