ΟΛΙΚΗ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΤΗΣ Ε.Ε


ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΟΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΩΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΣΤΟ “ΠΑΙΓΝΙΟ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ. Η ΙΔΙΑ Η Ε.Ε (ΜΕ ΤΙΣ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ) ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΒΟΗΘΟΥ-ΥΠΗΡΕΤΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΤΕΤΟΙΟΣ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.

ΑΥΤΟ ΛΥΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΥΝ-ΕΤΑΙΡΟΙ ΜΑΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗ, ΔΕΝ ΒΟΗΘΟΥΣΑΝ ή ΔΕΝ ΠΙΕΖΑΝ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΡΑΤΑΝ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΓΗ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΟΥΝ. ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΛΟΙΠΟΝ, ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΤΟΙΣ ΠΡΑΓΜΑΣΙ ΤΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ.

ΕΜΕΙΣ ΥΠΟΠΕΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΦΑΛΜΑ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΗΤΑΝ ή ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΕ-ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ. ΕΙΧΑΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΟΥ ΑΙΜΟΥ Η ΕΛΛΑΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΓΕΦΥΡΩΜΑ ΤΗΣ Ε.Ε ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΤΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΧΩΡΕΣ.(http://isxys.blogspot.com/2010/12/blog-post_4950.html) ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ  ΚΑΙ Η ΤΩΡΙΝΗ ΕΜΜΟΝΗ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΕΛΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ. ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ.

ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΥΡΩ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥΣ.

– ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΕ ΕΥΡΩ.

– ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ (ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ) ΣΕ ΕΥΡΩ.

– ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΓΕΝΙΚΑ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΚΟΣΤΗ ΣΕ ΕΥΡΩ.

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ …ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΤΟΥ, ΝΑ ΜΗΔΕΝΙΖΕΙ ΤΑ ΚΟΣΤΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΞΕΝΟ ΤΥΠΟ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΥΝΟΛΙΚΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ) ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ.


Η Ε.Ε ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΧΑΣΕ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ, ΟΧΙ ΝΑ ΕΓΕΙΡΕΙ ΑΠΛΕΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΙΓΝΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ “ΠΑΙΖΕΤΑΙ” ΠΑΙΓΝΙΟ. Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΗΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ (ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΩΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΓΝΙΟΥ) ΩΣ ΠΛΗΡΩΣ ΥΠΟΤΕΛΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΓΑΛΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΘΥΝΗ. Η ΜΙΑ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΗ ΣΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ “ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ”, ΛΕΣ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ …ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΠΑΙΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΣ ΤΟ ΝΑΤΟ. (ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ, ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΚΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΘΕΛΩ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟ, ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ Κ.Λ.Π).

ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ …”ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ”. ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 5 ΦΟΡΕΣ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΜΕΙΣ ΤΟΣΕΣ ΞΕΡΟΥΜΕ) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΩΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΟΥ ΑΙΜΟΥ, ΝΟΜΙΖΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΩΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΕΧΘΡΟΥΣ, ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΣΟΤΑΝ ΜΟΝΟΝ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΜΦΑΝΩΣ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ (ΒΡΕΤΑΝΟΙ, ΦΙΛΑΝΔΟΙ, ΕΣΧΑΤΩΣ ΓΕΡΜΑΝΟΙ) ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΑΜΕΤΟΧΟΙ.

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ; ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΠΑΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΘΟΡΙΟΥ ΤΟΥΣ. ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε (ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ Η Ε.Ε) ΕΚΑΝΑΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΩΣ ΕΔΩ. Η Ε.Ε ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΗ ΔΥΝΑΜΗ. ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ.

ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ, ΣΤΟ ΠΑΙΓΝΙΟ, ΟΙ Η.Π.Α, Η ΚΙΝΑ, ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ, ΟΙ ΣΙΝΕΣ ΔΡΕΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΕΤΗ. ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Η.Π.Α-ΡΩΣΙΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ. ΑΡΑ ΠΛΗΡΗΣ Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΧΡΥΣΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΞΟΥΝ ΣΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΕΡΙΔΕΣ, ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΦΘΟΡΑΣ.

Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ. ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ή ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ Η ΑΟΖ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ, ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΣΟΥΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ, ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΙΣΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΕΙ, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΩΝ, ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΩΣ ΘΑ ΤΟ ΧΑΣΕΙ. ΑΝ ΟΙ ΣΙΝΕΣ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΙΣΧΥΡΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΝΙΚΗ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟΥ. (ΕΧΟΝΤΕΣ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ)

Η ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΣΗΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ, ΜΗΝ ΕΠΙΔΙΩΚΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ, ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ. ΔΕΧΤΗΚΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ “ΑΥΛΗ” ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ, ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΘΕΙ, Η ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ (ΓΙΝΕΤΑΙ ΗΔΗ) ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ ΣΤΟ ΑΡΜΑ ΤΩΝ Η.Π.Α.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ, ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ, ΟΤΙ ΟΙ ΗΠΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΙΓΝΙΟΥ. (ΟΥΤΕ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ). ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ …ΑΣΚΟΠΑ ΜΟΝΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΛΗΓΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ. ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ, ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΚΑΤΙ. ΤΙ; ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΑΛΛΑ …ΕΤΣΙ. (ΕΚΤΟΣ ΑΝ Η ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΩΝ ΣΙΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΝΑ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΑΣΚΟΠΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ.)
ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ. ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ:
– ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΩΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ. ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΩΣ ΠΙΕΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΗΠΑ ΕΜΠΟΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙΣ-ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.
– ΜΠΟΡΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΔΥΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΩΣ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΤΑ “ΟΡΦΑΝΑ” ΤΗΣ ΥΠΟ-ΔΙΑΛΥΣΗΣ Ε.Ε
– ΜΠΟΡΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ …”ΑΓΚΑΛΙΑ” ΤΩΝ ΣΙΝΩΝ ή ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ, ΚΟΒΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙΣ. (ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΟΙ ΗΠΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΕΝΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΚΑΙ ΣΙΝΕΣ ;).

Η ΕΛΛΑΣ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΕΙ; ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ; ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΩΝ Η.Π.Α ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ …”ΜΥΣΤΙΚΟ” ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ. ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΤΕ ΟΙ ΗΠΑ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΟΤΙ “ΧΑΝΟΥΝ” ΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ. Η ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΑΥΤΗ ΚΑΘ’ΕΑΥΤΗ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΓΕΩΛΟΓΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΡΑΒΩΝ.
Η ΕΛΛΑΣ ΘΑ …ΠΡΑΞΕΙ; ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΓΕΝΙΚΩΣ. ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΣ ΔΗΛΑΔΗ Η …”ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ” ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ, Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ “ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΑΣ” ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Υ.Γ: ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΛΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.

– ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ Ο ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ Α.Ο.Ζ ΚΙ ΑΛΛΟ Η ΠΙΘΑΝΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ. ΑΛΛΟ ΤΟ ΤΙ ΜΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΑΝ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ.

– Η ΣΤΑΣΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΚ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΩΝ “ΟΙΚΩΝ” (ΔΥΟ ΚΥΡΙΩΝ) ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ. Η ΔΙΑΜΑΧΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΕΝ ΠΟΛΟΙΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ (http://isxys.blogspot.com/2011/02/blog-post_1505.html), ΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΕΤΑΓΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ.

– ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε ΙΣΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΚΡΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΕΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ. ΦΕΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.

ΙΣΧΥΣ

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.