” Η αδιαφορία των πολιτών!”


Θέλω να μοιραστώ μαζί σας  έναν προβληματισμό μου. Λένε, λέμε ότι είμαστε αδιάφοροι για τα κοινά και τα πεπραγμένα στον τόπο μας. Ότι πέρα από τη μύτη μας –που έτσι και γέρνει λίγο της κάνουμε μια αισθητική επέμβαση και την ισιώνουμε- δεν θέλουμε να ασχολούμεθα με τίποτε και με κανέναν.

Έρχεται η πραγματικότητα όμως, και πατάει πόδι και μας δείχνει τη μεγάλη συμμετοχή στο Διαδίκτυο και στους ενημερωτικούς ιστότοπους από όλους μας. Καταθέτουμε τις απόψεις μας, ενημερώνουμε αστραπιαία για τα τεκταινόμενα εντός και εκτός της Πατρίδος.

Γιατί να το κάνουμε αυτό αν είμαστε αδιάφοροι πολίτες όπως μας θεωρούν και μας καταλογίζουν ότι το μόνο που μας αφορά είναι η καλοπέρασή μας; Και καλά, μπορεί μερικοί να έχουμε την «πετριά» της δημοσιογραφίας με την καλή την έννοια, οι υπόλοιποι, γιατί;

Μήπως τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως θέλουν  να μας τα παρουσιάσουν τα Μ.Μ.Ε. και οι ενταγμένοι στο Σύστημα και είναι το αντίθετο; Μήπως πραγματικά νοιαζόμαστε και αγωνιούμε για την έκβαση της οικονομίας της χώρας μας και ότι άλλο την αφορά;

Απλά και έξυπνα «σπέρνουν» οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι ότι ο Έλληνας  είναι αδιάφορος για αυτό και για εκείνο.

Κυρίες και κύριοι  των Μ.Μ.Ε. και εσείς οι άλλοι, επιτρέψτε μου να διαφωνήσω. Ποιο πολιτικοποιημένο ον από τον Έλληνα εγώ δεν έχω ξαναδεί. Ασχολείται με όλα, έχει άποψη για όλα και καλά κάνει. Από το να είναι αδιάφορος όπως του καταλογίζετε καλύτερα να έχει άποψη και να την εκφράζει.

Μπορεί να συμπεράνατε τη μεγάλη αδιαφορία του πολίτη από την αποχή του στις εκλογές, Δημοτικές και Βουλευτικές, καλά αυτές του Ευρωκοινοβουλίου ούτε που τις ξέρουμε οι περισσότεροι.

Ας επανέλθω, αν απέχουμε από τη διαδικασία των εκλογών δεν είναι γιατί απαξιούμε να ασκήσουμε το εκλογικό μας καθήκον. Είναι  γιατί πιστεύουμε ότι Κανείς σας δεν θα μας βγάλει από το αδιέξοδο που μας έχετε οδηγήσει. Έχετε αποτύχει ως πολιτικοί και ως ασχολούμενοι με τα κοινά-εκτός λίγων εξαιρέσεων-, που αντί να σας πάρουμε με τις πέτρες, σας αφήνουμε με την αποχή μας να κάνετε παρέα.

Εδώ θα εκφράσω μια ευχή για τα κινήματα πολιτών: «η ισχύς εν τη ενώσει!» αν το σύστημα πετυχαίνει να μας έχει όπως μας έχει, είναι γιατί και εμείς είμαστε διαιρεμένοι σε ομαδούλες.

Επανέρχομαι στην «αδιαφορία» των πολιτών. Θεωρώ λοιπόν ότι είναι μια αμυντική στάση. Δώστε μας κάτι αξιόλογο για να υιοθετήσουμε κύριοι της εξουσίας και θα δείτε  που θα πάει η αδιαφορία μας.

Εμείς είμαστε σε επιφυλακή εσείς είστε βαθειά νυχτωμένοι. Μην ξυπνάτε θα πεινάσετε! Και τότε θα πρέπει να σας ταΐσουμε. Μα πόσο άλλο να φάτε πια! Ήμαρτον!

Στην πατρίδα υπάρχει ο θεός του Ελέους! Παρακαλέστε τον να σας λυπηθεί και να σας στείλει στη λήθη, μόνον αυτό μπορείτε να περιμένετε πλέον!

Στην πατρίδα υπάρχει και μια άλλη θεότητα, η Νέμεσις!. Μην την προκαλείτε άλλο και επιστρέψτε ότι δεν σας ανήκει γιατί ποιος την είδε και δεν τη φοβήθηκε!

Να είστε βέβαιοι τότε, όλοι εμείς οι «αδιάφοροι πολίτες» θα ενδιαφερθούμε για το τι θα σας κάνουμε!

Φιλία  Βαγιάκα

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.