Κραχ ανεργίας! Στο 25% όπως το 1960 της μαζικής μετανάστευσης θα φτάσει έως το τέλος 2012


Οι σχεδόν 1,5 εκατομμύριο άνεργοι είναι ένας αριθμός πιυ ακούγεται τρομακτικός. Το κακό όμως απ’ οτι φαίνεται δεν θα σταματήσει εδώ, αφού οι δείκτες και η πραγματικότητα βλέπουν αύξηση της ανεργίας, με θύματα τις γυναίκες και τους νέους.

Όπως δήλωσε στο Νewsit o Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, δυστυχώς “αναδεικνύεται η αυξητική τάση της ανεργίας κατά το 2011 σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας εργατικού δυναμικού της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Η πρόβλεψη η δική μας, είναι ότι αυτό που οι διεθνείς οργανισμοί προβλέπουν για την Ελλαδα το 2011, δηλαδή ένα ποσοστό ανεργίας 15% θα εκτιναχθεί και θα φτάσει το 17% με 18% η στατιστική ανεργία. Σε ότι αφορά την πραγματική ανεργία εκτιμούμε ότι θα είναι στο 23%”.

ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ 1960 Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2012

“Για το 2012 εκτιμούμε ότι δε θα επαληθευτούν οι προβλέψεις των διεθνών οργανισμών ότι η αύξηση του ΑΕΠ θα είναι θετική. Εμείς εκτιμούμε ότι η αύξηση του ΑΕΠ το 2012 θα κινηθεί γύρω στο 0. Επομένως εκτιμούμε ότι η στατιστική ανεργία θα φτάσει το 20% και η πραγματική ανεργία θα φτάσει το 25%. Δηλαδή μιλάμε για μια ανεργία της τάξης του 1.250.000 ατόμων, ένα επίπεδο που ξεπερνά τα επίπεδα της περιόδου του 1960 όταν η απορρόφηση της ανεργίας τότε συνετελέσθη με το φαινόμενο της μαζικής μετανάστευσης στις βόρειες χώρες της Ευρώπης”.

ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΘΥΜΑΤΑ

‘Σε ότι αφορά στο φύλλο φαίνεται ότι η τάση είναι πολύ σημαντική στην αύξηση των νέων ηλικιών απο 15 εώς 24 ετών και βέβαια στις γυναίκες. Εμείς εκτιμούμε ότι μετά τον Σεπτέμβριο, μετά και την υπολειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων θα έχουμε μια συνέχιση της αυξητικής τάσης μέχρι το τέλος του χρόνου”.

Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

‘Παραπάνω από το μέσο όρο της ανεργίας στη χώρα έχουμε στις παραδοσιακές βιομηχανικές περιοχές δηλαδή στη δυτική, ανατολική και κεντρική Μακεδονία, στον νομό Αττικής. Το νέο στοιχείο είναι ότι εμφανίζεται αυξητική ανεργία και κατά την περίοδο του καλοκαιριού στις τουριστικές περιοχές, που σημαίνει ότι οι τουριστικές επιχειρήσεις επειδή είχαμε μια μικρή αύξηση του τουρισμού δεν προσέλαβαν το προσωπικά που προσελάμβαναν πριν το 2008, δηλαδή πριν την έναρξη της οικονομικής κρίσης”.

Η μελέτη που γίνεται κάθε χρόνο από το Ινστιτούτο για την ελληνική οικονομία και αναφέρεται σε όλο το εύρος των θεμάτων της κοινωνίας και της οικονομίας και θα παρουσιαστεί στις 8 Σεπτεμβρίου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.