Δώρο-άδωρο το “πόθεν έσχες” για τα ακίνητα χωρίς μείωση συντελεστών


Σε αναστολή έως τα τέλη του 2013 τελεί το πόθεν έσχες για αγορά ή ανέγερση οποιοδήποτε ακινήτου ακόμη και για την κατασκευή πισίνας ανακοίνωσε χθες  το υπουργείο Οικονομικών

‘Ετσι, η «Κυβέρνηση» ακολουθεί με μεγάλη καθυστέρηση και άλλη προτροπή του antinews, διατυπωμένη πριν από … ένα χρόνο

Μόνο που στην ανοησία τους δεν βλέπoυν το δάσος και ασχολούνται με δέντρα.  Βεβαίως και δεν πρέπει να υπάρχει πόθεν έσχες, αλλά λείπει το Νο 1 συστατικό:  Μείωση συντελεστών (και εξόδων).

Αν και το μέτρο έχει από πολλούς υποστηριχθεί ότι θα μπορέσει να αυξήσει τις συναλλαγές στην κτηματαγορά και να σώσει την οικοδομή, εντούτοις υπάρχουν και πολλές ενστάσεις που η κυβέρνηση πάνω στον πανικό της παραμέρισε. Η απουσία ελέγχου της προέλευσης των χρημάτων για παράδειγμα μπορεί να μετατρέψει την αγορά ακινήτων σε πλυντήριο ξεπλύματος βρόμικου χρήματος από παράνομες δραστηριότητες όπως ναρκωτικά, εμπόριο όπλων κ.λπ.

Ειδικά σε περιοχές που κάνουν πάρτι οι Ρώσοι όπως στη Χαλκιδική, ήδη γίνεται ο χαμός με αγοραπωλησίες εκτάσεων ακόμη και σε δασικές περιοχές.

Επίσης, το να αίρεται το πόθεν έσχες για την αγορά πρώτης κατοικίας να το καταλάβουμε ότι είναι ένα μέτρο που έχει και μια κοινωνική ευαισθησία αν και αφορά κατά κύριο λόγο λεφτάδες που δεν έχουν πώς να κρύψουν τα μαύρα τους.

Αλλά γιατί να μην υπάρχει έλεγχος για αγορά εξοχικών, καταστημάτων ή γραφείων; Αν το μέτρο αποδώσει στην ημιθανή κτηματαγορά θα κριθεί σύντομα. Αν η Ελλάδα γίνει πλυντήριο επίσης θα κριθεί. Ας προσέξει όμως η κυβέρνηση μη διαλυθούν τα πάντα και κάθε καρυδιάς καρύδι έρχεται και ξεπλένει χρήμα στη χώρα μας. Το πρόσκαιρο όφελος δεν είναι ποτέ καλό και για το μέλλον του τόπου.

antinews

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.