Κ. Μαρκόπουλος: Ετοιμάζουν «πριβέ Δημόσιο» με φόντο το παρακράτος του ΠΑΣΟΚ


Νέα επίθεση στην κυβέρνηση με σημείο αιχμής τις προσλήψεις μέσω ΜΚΟ, που προβλέπεται να εμπλακούν στα προγράμματα κοινωνικής εργασίας, εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κ. Μαρκόπουλος, κατηγορώντας την ότι ετοιμάζει «ένα προκλητικό ‘πριβέ’ Δημόσιο, με υπόβαθρο το κομματικό παρακράτος του ΠΑΣΟΚ».

«Η καταιγίδα αποκαλύψεων για προσωποπαγείς κομματικές ΜΚΟ, που θα κανονίζουν τις προσλήψεις στο Δημόσιο… συναντάει την ένοχη σιωπή της κυβέρνησης», επισήμανε στην παρέμβασή του ο κ. Μαρκόπουλος καταγγέλλοντας ότι η «διαφάνεια πάει περίπατο».

Διερωτάται επίσης αν οι εν λόγω ΜΚΟ είναι πιστοποιημένες ή ιδρύθηκαν τώρα με προφανή σκοπό, καθώς και αν προβλέπεται στο καταστατικό τους η δυνατότητα για πρόσληψη προσωπικού.

«Είναι δυνατόν το ΑΣΕΠ που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο, να δέχεται υποδείξεις και πίνακες εργαζομένων από ΜΚΟ;», αναφέρει.

Παρατηρεί τέλος ότι μόνη αξιόπιστη λύση για τις προσλήψεις, είναι να γίνονται με απολύτως αντικειμενικά κριτήρια και την αποκλειστική ευθύνη να έχουν το Ελεγκτικό Συνέδριο και το ΑΣΕΠ και «όχι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ή κάποιοι ημέτεροι ή άλλοι κομματικοί που κρύβονται πίσω από αυτές τις ΜΚΟ».

olympia.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.