Ως που μπορεί να φτάσει ο αυτοεξευτελισμός μιας χώρας;


Η συμφωνία που υπέγραψε ο υπουργός οικονομικών της χώρας μας κ. Βενιζέλος με την Φινλανδία, πέραν των τεχνικών στοιχείων που επιδέχονται εξέτασης, αποτελεί μια ισχυρότατη νομική απόδειξη ότι:

  • Τουλάχιστον η Φινλανδία θεωρεί την κυβέρνηση της Ελλάδας και κατά συνέπεια την Ελλάδα αναξιόπιστη να τηρήσει την υπογραφή της στην δανειακή σύμβαση της με την Φινλανδία
  • Η υπογραφή του Έλληνα υπουργού στην συμφωνία σημαίνει ότι ο ίδιος και κατά συνέπεια και η κυβέρνηση της Ελλάδας αποδέχονται τη θέση της Φινλανδίας ως αληθή, δηλαδή αποδέχονται ότι η Ελλάδα είναι αναξιόπιστη.

 Θεωρώ αυτή την υπογραφή ως μια έσχατη (;) απόδειξη του αυτοεξευτελισμού της Ελλάδας στην παγκόσμια κοινότητα. Ενώ μέχρι σήμερα είχαμε τις απαξιωτικές δηλώσεις του κ. Παπανδρέου ανά την υφήλιο, σήμερα η Ελλάδα με την υπογραφή της Ελληνικής κυβέρνησης είναι και νομικά αναξιόπιστη, με αποτέλεσμα να προσέρχονται και άλλες χώρες, οι οποίες, βλέποντας ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας έχει νομικά αποδεχθεί την αναξιοπιστία της, επιδιώκουν ανάλογη παροχή εγγυήσεων για τα δάνεια που θα δώσουν στην χώρα.

Εάν δεχθούμε αυτό που γράφεται στον τύπο ότι ο κ. Βενιζέλος είναι τρομερά  ευφυής (;) σε αντιδιαστολή με τον κ. Παπανδρέου που έχει νοημοσύνη μέσου ανθρώπου, τότε πως ο κ. Βενιζέλος (νομικός) υπέγραψε αυτήν την αυτοεξευτελιστική συμφωνία;

 Νίκος Χ. Βαρσακέλης

Αναπληρωτής Καθηγητής ΑΠΘ

antinews.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.