Ένας Έλληνας ένας Αλβανός και Σύρος αγρότης καλλιέργησαν σιτάρι και πήραν 5000 ευρώ από την σοδιά.
Ο Σύρος θα περάσει όλη την χρονιά ζάχαρη και θα του μείνουν λεφτά για να ξεκινήσει καλλιεργητικά την νέα. Ο Αλβανός θα περάσει περίπου 8 μήνες καλά και θα δανειστεί για να ξεκινήσει την Νέα
Ο Έλληνας θα περάσει 5 μήνες μέτριους θα χρεωθεί για του υπόλοιπους 7 και θα καταχρεωθεί για να ξεκινήσει την επομένη καλιεργητική χρονιά.
Λεπτομέρεια για να πάρεις στο χέρι 5000 ευρώ από σιτάρι πρέπει να κάνεις 23 τόνους παραγωγή και να έχεις 60 στρέμματα με μέση στρεματική απόδοση 417 κιλά.
Συμπέρασμα ο Σύρος αγρότης έχει τεράστια δυνατότητα και ο αλβανος μικροτερη στο να ρίξουν τις τιμές τους και να πουλήσουν. Ο Έλληνας αγρότης είναι υποχρεωμένος να καλλιεργεί και να ζει στην ευρωζώνη με τιμές Συρίας.
Αντίστοιχα είναι τα πράγματα σε όλες τις καλλιέργειες της μεσογειακής ζώνης.
Απόλυτα φυσιολογικά ο Έλληνας αγρότης δεν καλλιεργεί ενώ για τον έμπορο και τον καταναλωτή είναι πιο συμφέρον να εισάγεται το Σιτάρι στην ελληνική αγορά για να υπάρχουν περιθώρια κέρδους και φθηνές τιμές.
και βεβαίως έτσι χάνεται συνάλλαγμα στο τέλος δεν παράγεται τίποτα και η χώρα οδηγείται μαθηματικά στην χρεοκοπία… Αυτό συμβαίνει επί χρόνια από τότε που κλείδωσαν οι νομισματικές ισοτιμίες.
Φίλε άκου. Κάποτε ο Αγ.Πέτρος αποφάσισε να βάψει την είσοδο του Παραδείσου. Παίρνει προσφορές, από Γερμανό 1200ευρώ.Τόσα για τις μπογιές, τόσα για την δουλειά(εγγυημένη) ίσον 1200Ε. Ο Αλβανός προσφέρει 500ευρώ. Τόσα για τις μπογιές, τόσα για την δουλειά ίσον 500Ε. Παίρνει αλά μπρατσέτα τον Άγιο ο Έλληνας και του λέει. Άκου να δεις Άγιε, την δουλειά θα την κάνουμε με 5000ευρώ. Τόσα για τα υλικά, θα δώσουμε σαν αποζημίωση στον Γερμανό 500Ε και θα τον πούμε να περάσει και καινούργια πόμολα να χαρεί κι ο Μεγάλος, και την δουλειά όλη θα την κάνει ο Αλβανός με 200Ε. Τα υπόλοιπα τα μοιραζόμαστε μεταξύ μας. Αυτός είναι ο Έλληνας. ΔΥΣΤΥΧΩΣ!
Μοῦ ἀρέσειΜοῦ ἀρέσει
Το ανέκδοτο είναι καλό αλλά δεν εκφράζει την πρωτογενή-γεωργική παραγωγή (εκτός αν βάλουμε κι εδώ μεσίτες μεσάζοντες κλπ παράσιτα για την προώθηση του προϊόντος)
Μοῦ ἀρέσειΜοῦ ἀρέσει
… ο Έλληνας αγρότης δεν καλλιεργεί ενώ για τον έμπορο και τον καταναλωτή είναι πιο συμφέρον να εισάγεται το Σιτάρι στην ελληνική αγορά για να υπάρχουν περιθώρια κέρδους και φθηνές τιμές. -Όλοι παράτησαν την παραγωγή και ασχολούνται με την εμπορία – μεσιτεία. Τεμπέλικη δουλειά και πιο πολλά λεφτά. Έχω άδικο;
Μοῦ ἀρέσειΜοῦ ἀρέσει