Η αρχή του τέλους για το ΠΑΣΟΚ


Η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, δεν θα είναι σαν τις προηγούμενες. Ή τουλάχιστον, δεν θα είναι σαν τις περισσότερες από αυτές. Το κλίμα που βγαίνει από το Καστρί, από το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και από τις χθεσινές κυβερνητικές συσκέψειςυποδηλώνει ότι στο καθιερωμένο αντάμωμα του πολιτικού κόσμου με την οικονομία, τους ανθρώπους της αγοράς αλλά και την κοινωνία, ο Γιώργος Παπανδρέου θα επιχειρήσει να αλλάξει το κλίμα.
Ένα κλίμα που τους τελευταίους μήνες χειροτερεύει για την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, καιτο φθινόπωρο αναμένεται να φέρει… παγετώνες, λόγω της φοροεπιδρομής που πιθανολογείται ότι δεν αφήσει ανεπηρέαστη καμία ελληνική οικογένεια. Ούτε καν τις γνωστές 100, που επηρεάζουν την οικονομία και παρεμβαίνουν στην πολιτική.
Η φετινή ΔΕΘ λοιπόν, προσλαμβάνει ήδη μυθολογικές διαστάσεις. Ενίοτε βέβαια, ο μύθος έχει δραματική κατάληξη. Και στην παρούσα φάση, η πολιτική επιδίωξη του Γιώργου Παπανδρέου να ανακτήσει τη χαμένη ηγεμονία, είναι μεν θεμιτή, ταυτόχρονα όμως και μάταιη.
Το ΠΑΣΟΚ, όπως το ξέραμε, το μάθαμε και το βιώσαμε, κλείνει τον κύκλο του. Όσο ρηξικέλευθες ιδέες κι αν έχει ο Νίκος Παπανδρέου, όπως επιμένουν οι πληροφορίες που θέλουν τον αδελφό του Πρωθυπουργού και ουσιαστικό θεματοφύλακα του παπανδρεϊσμού, να αναζητεί μια καινούρια «3ητου Σεπτέμβρη». Οι Έλληνες έπαθαν, έμαθαν και πλέον γνωρίζουν.
Αυτή τη φορά, η Ελλάδα γυρίζει την πλάτη στο «όλον ΠΑΣΟΚ», όπως θα έλεγε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Το παπανδρεϊκό, το εκσυγχρονιστικό, το πατριωτικό, το φιλευρωπαϊκό, το ΠΑΣΟΚ των ακραίων συνδικαλιστών. Ένα ΠΑΣΟΚ που, σε όλες τις εκφάνσεις του αποδείχτηκε μοιραίο για την Ελλάδα.

πηγή

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.