Το φάντασμα της ΔΕΘ πάνω από το Μαξίμου


Εκείνο που δεν συνειδητοποιούν είναι ότι ο κ. Παπανδρέου και το «παρεάκι» του με το οποίο κυβερνά είναι ξεκομμένοι από την πραγματικότητα και την κοινωνία.

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ

neleftheroglou@dimokratianews.gr

Θεσσαλονίκη 2008, Σεπτέμβριος. Ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ήδη βρίσκεται στην έδρα του στη Θεσσαλονίκη. Το βράδυ το περνά με τους συνεργάτες και «ετοιμάζει» τη Συνέντευξη Τύπου. Μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές. Ακούει και δεν μιλάει. Μέσα του έχει πάρει τις αποφάσεις του. Το κλίμα είναι ήδη βαρύ καθώς δεχόταν ισχυρά πλήγματα στο χαμηλό υπογάστριο της κυβέρνησης του. Αυτό του «ηθικού πλεονεκτήματος» από το ΠΑΣΟΚ. Η σκανδαλολογία ήταν στο ζενίθ και ο λαός περίμενε την κίνηση ματ του κ. Καραμανλή που θα μηδένιζε το κοντέρ και θα σηματοδοτούσε το νέο ξεκίνημα.

Οι απαντήσεις που τελικά έδωσε στη  Συνέντευξη Τύπου τους πάγωσαν όλους. Κάλυψε τους πάντες από το Ζαχόπουλο και τον Παυλίδη μέχρι το Βουλγαράκη.

Από εκείνη την ημέρα του «νόμιμου και του ηθικού» η κυβέρνηση Καραμανλή από το ζενίθ είχε φτάσει στο ναδίρ, από το οποίο ποτέ δεν έμελε να ανακάμψει.

Η αλήθεια είναι ότι η ΔΕΘ, δεν ήταν ποτέ «γούρικη» για τον κ. Καραμανλή ως πρωθυπουργού. Μια και από την πρώτη χρονιά που είχε ανέβει το Σεπτέμβριο του  2004 όλα όσα είχαν σχεδιαστεί ανατράπηκαν μετά την «πτώση-μυστήριο» του Σινούκ με τον πατριάρχη Αλεξανδρείας και τη συνοδεία του.

Σεπτέμβριος του 2011. Όλα έχουν αλλάξει. Πρόσωπα και πράγματα. Για όσους όμως γνωρίζουν από πολιτική σημειολογία και μπορούν να διαβάζουν πίσω από τις λέξεις το φάντασμα της Διεθνούς Εκθέσεως  Θεσσαλονίκης πλανάται πάλι πάνω από το Μαξίμου. Οι ένοικοι μπορεί να είναι νέοι και να κατοικούν δυο περίπου χρόνια αλλά το μόνο που λείπει για να συμπληρωθεί το παζλ είναι να προστεθεί στη «ληξιαρχική πράξη (πολιτικού) θανάτου» η ακριβής ημερομηνία.

Στο ΠΑΣΟΚ ξεκίνησαν ήδη τα παιχνιδάκια των διαρροών. Το πρώτο που αφορούσε την ακύρωση της ομιλίας του πρωθυπουργού στις παραγωγικές τάξεις εξελίχθηκε σε φιάσκο ολκής. Σειρά παίρνουν οι διαρροές και οι …πιέσεις για «φιλολαικά» μέτρα όπως η αλλαγή της απόφασης για το ΦΠΑ στην εστίαση που φέρνει νέα λουκέτα και ανεργία, όχι όμως τώρα αλλά σε κάποια τέρμινα. Από κοντά και τα παραθυράκια για το ενιαίο μισθολόγιο που δεν θα είναι όπως λένε τώρα και τόσο ενιαίο.

Εκείνο που δεν συνειδητοποιούν είναι ότι ο κ. Παπανδρέου και το «παρεάκι» του με το οποίο κυβερνά είναι ξεκομμένοι από την πραγματικότητα και την κοινωνία. Έχουν εδώ και καιρό δώσει την απάντηση στο ερώτημα σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα. Επέλεξαν εμφανώς το δεύτερο και υπηρετούν με συνέπεια συμφέροντα και δάνειες δυνάμεις.

Οι απαντήσεις του υπό προθεσμία πρωθυπουργού είναι γραμμένες από τώρα:

  1. Δεν θα κάνω πρόωρες εκλογές.
  2. Θα προχωρήσω πιο γρήγορα  τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις.
  3. Έχω αίσθηση του καθήκοντος.
  4. Θα χτυπήσω τη φοροδιαφυγή το κοινωνικά αυτό απαράδεκτο φαινόμενο.
  5. Δεν θα πάρουμε άλλα  μέτρα, ετοιμάζουμε δίκαιο φορολογικό νόμο.

Για να μην κουράζετε ο κ. Παπανδρέου του υπενθυμίζω ότι τα ίδια είχε πεί και ο κ. Καραμανλής πριν την επερχόμενη μεγάλη  ήττα του. Τυχαίο; Δεν νομίζω…

 

www.opinionnet.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.