Η Ελλάδα αναγνώρισε το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο


thumb

Στην αναγνώριση του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου προχώρησε η ελληνική κυβέρνηση και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης υπάρχει ανάγκη να ξεκινήσει εθνικός διάλογος στη Λιβύη για τη διαμόρφωση της επόμενης ημέρας.

Ο υπουργός τόνισε συγκεκριμένα ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ως νόμιμο φορέα που θα καθοδηγήσει τον λιβυκό λαό στην κρίσιμη νέα φάση της μεταβατικής διαδικασίας, προς όφελος της Λιβύης αλλά και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα αναφερόμενος στην στάση της Ελλάδας, υπενθύμισε ότι από την πρώτη στιγμή η χώρα μας αγωνίστηκε για τον τερματισμό των εχθροπραξιών και στήριξε ενεργά τις επιχειρήσεις για την προστασία των αμάχων.

«Πρωταγωνιστήσαμε στην ανθρωπιστική προσπάθεια, συμβάλλοντας καθοριστικά στην εκκένωση χιλιάδων αμάχων από τη ζώνη του πυρός και διαθέσαμε την Κρήτη ως βασικό διαμετακομιστικό κέντρο. Το ρόλο αυτό θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με συνέπεια» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών.

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ σχολιάζοντας τις δηλώσεις χαρακτήρισε ως «ψεύτικη και επικίνδυνη» τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης και της ΝΔ που τη στηρίζει, ότι η εμπλοκή της εξαντλήθηκε στην προστασία αμάχων αι στη λεγόμενη ανθρωπιστική βοήθεια.

«Η κυβέρνηση είναι συνένοχη για τα εγκλήματα που διαπράττονται στη Λιβύη γιατί στήριξε και είχε ουσιαστική συμβολή στην εξέλιξη του πολέμου και με τη λειτουργία της βάσης της Σούδας και με την παραχώρηση στρατιωτικών δυνάμεων. Είναι εκτεθειμένες και πάλι οι δυνάμεις του οπορτουνισμού που χαιρετίζουν τόσες μέρες τη ‘νίκη’ των αντικαθεστωτικών, δηλαδή του ΝΑΤΟ και μιλούν για ‘αλλαγή σελίδας στη Λιβύη’» τονίζει το ΚΚΕ.

Ο ΛΑΟΣ σε σχετική ανακοίνωσή του σχολίασε επίσης ότι «εάν η Λιβύη δεν είχε πετρέλαιο -όπως και αν δεν είχε και το Ιράκ- τότε ο Καντάφι και ο Χουσεΐν θα ήταν στην θέση τους. Οι φαρισαϊσμοί έχουν θέση σε δοτές κυβερνήσεις αλλά όχι σε λαούς».

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Η Ελλάδα αναγνώρισε το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο

  1. Ὁ/ἡ Dimitris Stathakis γράφει:

    Ελπίζω πως και η Λιβύη θα αναγνωρίσει και το δικό μας Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο όταν πάρει παπούτσι ο δικός μας Καντάφι (Γιωργάκης ο Slow)

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.