Χτυπά κόκκινο η εγκληματικότητα


lyk1-480x0Κάθε χρονιά πιο κοντά σε καταστάσεις Καμπούλ η Αθήνα!

Αυτοεκπλήρωσε την “προφητεία” του ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης;

Στις 20 Φεβρουαρίου του 2009, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, τότε “σκιώδης υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ» του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στον «Φλας» και στον «Αλφα 9,89»  υποστήριξε ότι «το φαινόμενο της μαζικής τρομοκρατίας πια που υπάρχει στην Ελλάδα και της λογικής του αντάρτικου πόλεων συμβαίνει στην Ελλάδα, την Κολομβία, τη Βαγδάτη και ενδεχομένως την Καμπούλ. Δεν υπάρχει πουθενά αλλού και δεν υπερβάλλω».

Ο τότε εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώναρος, απάντησε, μιλώντας για στελέχη του ΠΑΣΟΚ που «ελεεινολογούν, καταστροφολογούν για να αποκομίσουν κομματικά οφέλη, μιλάνε άσχημα για τον ίδιο τους τον τόπο, έχουν βουλιμία για την εξουσία». «Ολους αυτούς τους παραδίδω στη χλεύη των Ελλήνων πολιτών», είπε.

Ο τότε εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου (που μετέπειτα έγινε τσάρος της οικονομίας και τελικά έφυγε … βράδυ απάντησε στον κ. Αντώναρο ότι εάν αυτός “αποφάσισε να παραδώσει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη χλεύη του ελληνικού λαού, εγώ παραδίδω τον κ. Αντώναρο στη μνήμη του ελληνικού λαού”.
Όλο το παραπάνω έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σήμερα, δυόμιση χρόνια μετά, τον Αύγουστο του 2011.

Γιατί; Για δύο πολύ σημαντικούς λόγους. Πρώτον διότι δημοσιεύτηκαν τα στατιστικά της εγκληματικότητας στην χώρα μας, για το πρώτο εξάμηνο του έτους, που δείχνουν μία τρομερή αύξηση. Αύξηση, που δεν μπορεί να χρεωθεί ακόμη στον κ. Παππουτσή αλλά μάλλον στον πρώην υπουργό. Ας τους ρίξουμε μία γρήγορη ματιά:
– 333 περισσότερες οι ληστείες σε σπίτια, καταστήματα και πρατήρια καυσίμων
– Μειώθηκαν κατά 67% οι ληστείες σε τράπεζες, ταμιευτήρια και σουπερ μάρκετ!
– 3.367 περισσότερες από πέρυσι οι κλοπές και οι διαρρήξεις
– 8% αυξήθηκαν οι ληστείες στην Αττική

Την πληρώνουν οι … μαρίδες πάλι!
Φαίνεται ότι οι εγκληματίες στην χώρα μας, ενεπνεύσθησαν τελευταία από τις φορολογικές πολιτικές της κυβέρνησης. Άφησαν δηλαδή κατά μέρος τις μεγάλες επιχειρήσεις, τις τράπεζες και γενικά ό,τι “προστατευόταν” και έδωσαν μεγαλύτερη έμφαση στους μικροκαταστηματάρχες και τους μισθωτούς, μπουκάροντας σε σπίτια και μικρά μαγαζιά.

Σύμφωνα λοιπόν με τις στατιστικές, όλο και λιγότερες τράπεζες, Ταχυδρομικά Ταμιευτήρια ή σουπερ μάρκετ, χώροι δηλαδή που θα μπορούσαν να προστατεύονται από ιδιωτικές εταιρίες security και έχουν κάμερες ασφαλείας που μπορούν να καταγράψουν πρόσωπα και κινήσεις, γίνονται στόχος των ληστών.

Αντίθετα, οι διαρρήκτες προτιμούν όλο και περισσότερο σπίτια, μαγαζιά και πρατήρια υγρών καυσίμων, ίσως γιατί θεωρείται πιο εύκολο να εισβάλλουν σε κατοικίες και να κλέψουν.

Ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις αυξήθηκαν σε όλη την επικράτεια το πρώτο εξάμηνο του 2011. Οι αριθμοί, «μιλούν» από μόνοι τους: 48.262 οι κλοπές και διαρρήξεις που σημειώθηκαν δηλαδή 3.367 περισσότερες σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά δεδομένα. 1.113 περισσότερες στην Αττική, (28.426, έναντι 27.313) και 101 περισσότερες στη Θεσσαλονίκη (6.159 έναντι 6.058), σε σχέση με πέρυσι.

3.363 οι ληστείες που διαπράχθηκαν, 163 περισσότερες σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά δεδομένα και 144 απόπειρες ληστείας έναντι 196. 226 περισσότερες οι ληστείες που καταγράφηκαν σε σπίτια, 82 περισσότερες σε καταστήματα και 25 περισσότερες σε πρατήρια υγρών καυσίμων.

Την ίδια στιγμή, οι ληστείες σε τράπεζες, σούπερ μάρκετ και ταχυδρομικά ταμιευτήρια μειώθηκαν κατά περίπου 67%. Όσον αφορά τις ανθρωποκτονίες, το α’ εξάμηνο του 2011 διαπράχθηκαν σε όλη την επικράτεια 92, αριθμός ίδιος με τα αντίστοιχα περσινά δεδομένα.

Επίσης, διαπράχθηκαν 86 απόπειρες ανθρωποκτονίας έναντι 105 που είχαν καταγραφεί πέρσι, 19 λιγότερες, δηλαδή, σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2010.

Από αστυνομικές έρευνες, εξιχνιάστηκαν 140 περιπτώσεις ανθρωποκτονιών ή αποπειρών, δηλαδή ποσοστό που ξεπερνάει το 78%. Όσον αφορά την παράνομη μετανάστευση, συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα συνολικά 34.534 αλλοδαποί, καθώς και 336 διακινητές λαθρομεταναστών.

Το α’ εξάμηνο του 2011 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 7.723 επιστροφές παράνομων μεταναστών. Από αυτές οι 4.698 περιπτώσεις αποτελούν αναγκαστικές επιστροφές προς άλλες χώρες και οι 3.025 επαναπροωθήσεις. Συνελήφθησαν, συνολικά 82.206 άτομα για διάφορες παραβάσεις πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ εξαρθρώθηκαν 232 συνολικά σπείρες και εγκληματικές οργανώσεις.

Και από τρομοκρατία καλά πάμε
Σαν να μην έφταναν όμως όλα τα παραπάνω, δημοσιεύθηκε και η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ περί τρομοκρατίας. Όπου στην λίστα περιλαμβάνεται η χώρα μας και μάλιστα γίνονται αναφορές στην 17 Νοέμβρη και τις λοιπές οργανώσεις, στις επιθέσεις των αναρχικών σε δημόσιους χώρους και ούτω καθ΄εξής.

Και σε αυτό τον τομέα λοιπόν ο κ. Χρυσοχοίδης – επί υπουργίας του οποίου θρηνήσαμε αριθμό νεκρών – ρεκόρ από τρομοκρατικές επιθέσεις τα κατάφερε μία χαρά.
Αναρωτιόμαστε εάν θα ταίριαζε στην περίπτωση του κ. Χρυσοχοίδη να παραφράσουμε λίγο τα λόγια του συναδέλφου του υπουργού και να τον “παραδώσουμε στην μνήμη του ελληνικού λαού”. Εκεί που μάλλον θα πρέπει να παραδοθεί ολόκληρη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Του Δημήτρη Παπαγεωργίου

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.