Θεατρική Πράξη νο 123456789123445!!!


Εισαγωγή στο Έργο: Η Λιβύη κατέχει σημαντική θέση στην παγκόσμια βιομηχανία πετρελαίου με τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Αφρική αφού παράγει περίπου 1,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ενώ εξάγει περισσότερο από το 85% της παραγωγής της. Είναι μέλος του ΟΠΕΚ με αποθέματα 47 δισεκατομμυρίων που την φέρνουν στην 9η θέση πετρελαϊκών αποθεμάτων… Κι εδώ κάπου μπαίνουν οι πετρελαϊκές εταιρίες και τα συμφέροντά τους.

Πλοκή: Είναι λίγο θολό το τοπίο για την κατάσταση αυτή τη στιγμή στη Λιβύη, δεδομένου ότι οι πληροφορίες διοχετεύονται από πηγές του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου συμπεριλαμβανομένου του al-Jazeera και δεν φαίνεται να είναι και τόσο αντικειμενικές.  Όμως το σενάριο έχει ήδη γραφτεί.

Αν το ΝΑΤΟ δεν είχε παρέμβει ο Καντάφι θα έλυνε το θέμα της Βεγγάζης είτε με στρατιωτικά μέσα είτε με παραχωρήσεις.. το θέμα ήταν αλλού… ότι ο Λίβυος ηγέτης αντιτάχθηκε στα τεράστια κέρδη των πετρελαϊκών εταιριών σε βάρος των εσόδων της χώρας κι αντιστάθηκε στην επέκταση στρατιωτικής παρουσίας στην Αφρική της AFRICOM.

Εάν το θέμα ήταν οι φρικαλεότητες του Καντάφι, τότε η Δύση θα έπρεπε να παρέμβει για την προστασία αμάχων και στο Μπαχρέιν ή την Υεμένη… Αλλά δεν ήταν εκεί …

Το θέμα είναι όπως το παρουσίασε ο στρατηγός Wesley Clark σε συνέντευξή του για τα σχέδια που αφορούν στη Μέση Ανατολή και που έχουν προσχεδιαστεί πολύ καιρό πριν και αφορούν στον έλεγχο του Ιράκ, της Συρίας, του Λιβάνου, της Λιβύης, του Σουδάν και φυσικά του Ιράν. όλο το απόσπασμα:

Vodpod videos no longer available.

Ή επίσης όπως δήλωσε ο Lode Vanoost σε συνέντευξή του στο RT κι αναφέρεται σε δεύτερη αποικιοκρατία της Αφρικής

Vodpod videos no longer available.

Σκηνή τέλους: Το όφελος είναι όλα αυτά που θα δούμε την επόμενη μέρα… η αποζημίωση που θα πάρουν οι κύριοι Ομπάμα, Κάμερον, Σαρκοζί για τα 400,000$ που κόστισαν οι Τόμαχοκ στη Λιβύη (έκαστος). Και η αποζημίωση θα μετρηθεί σε βαρέλια πετρελαίου, πωλήσεις όπλων και κάθε είδους εξυπηρέτηση της νέας κυβέρνησης προς αυτούς στα επόμενα στάδια των σχεδίων τους στην Παλαιστίνη ή και υποστήριξη στην παρέμβαση στη Συρία εν συνεχεία.

Τα σχέδια είναι γνωστά… τα οφέλη επίσης… είτε αφορούν στην Μέση Ανατολή, στην Ευρώπη (ε, αυτά τα ξέρουμε, τα ζούμε στο πετσί μας) ή… χμμ κάτι σιγοβράζει στον Καύκασο… από τη μια μεριά Ρωσία-Αρμενία κι από την άλλη Τουρκία-Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ και το μονοπώλιο των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου της Κασπίας Θάλασσας που θα μπορούσε να αποφέρει τρισεκατομμύρια δολάρια στους νικητές της αναμέτρησης….

Οι λαοί τι κάνουμε είναι το θέμα μου όμως εν τέλει… αφού η ιστορία επαναλαμβάνεται τόσο πληκτικά που πλέον είναι προβλέψιμη όσο κι ένα μετεωρολογικό δελτίο…

Δεν βαρεθήκαμε να είμαστε πιόνια στην ίδια σκακιέρα; Φιγούρες στο θέατρο σκιών τους;

Aldous Huxley: (Brave New World Revisited): “Big Government and Big Business … will try to impose social and cultural uniformity upon adults and their children. To achieve this they will (unless prevented) make use of all the mind-manipulating techniques at their disposal and will not hesitate to reinforce these methods of non-rational persuasion by economic coercion and threats of physical violence. If this kind of tyranny is to be avoided, we must begin without delay to educate ourselves and our children for freedom and self-government. Such an education for freedom should be … first of all in facts and in values — the facts of individual diversity and genetic uniqueness and the values of freedom, tolerance and mutual charity, which are the ethical corollaries of these facts.”

Ξυπνάμεεεεεεεεε;;;; Άντε πια!!! Βαρέθηκα!

«Εάν μη έλπηται ανέλπιστον, ουκ εξευρήσει.», Ηράκλειτος

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.