Η Γερμανία θα αναγκαστεί να χρηματοδοτήσει το Ταμείο Σταθερότητας με πάνω από 3τρις


Σε άρθρο του ZeroHedge διαβάζουμε μερικά πράγματα τα οποία εξηγούν την πτωτική πορεία των χρηματιστηρίων και των τραπεζικών μετοχών.

Η πρώην Γαλλίδα Υπ. Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ, που πήρε τα ηνία του ΔΝΤ μετά την πτώση του Στρος Καν δήλωσε μια μέρα αφότου ο Μπερνάκι είπε ότι θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 20 του Σεπτέμβρη για να ξεκαθαρίσει το τοπίο για το QE3, ότι θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ότι ένας τρόπος για να προμηθευτούν το απαραίτητο κεφάλαιο είναι μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Αυτό σημαίνει ότι η Γερμανία πολύ σύντομα δεν θα μπορεί να κάνει τίποτε άλλο από το να χρηματοδοτήσει το ταμείο αυτό εξ’ ολοκλήρου σχεδόν το οποίο κάποιοι εικάζουν ότι μπορεί να συνεπάγεται το τεράστιο ποσό των 3.5τρις ευρώ (ή περίπου 5τρις). Επιπλέον θα είναι καθήκον της Γερμανίας να σώσει όλες της τράπεζες σε μία παράλληλη κίνηση παρέχοντας άλλα 230δις.

Οι κυβερνήσεις ξεκίνησαν να εγγυώνται την έκδοση τραπεζικού χρέους τον Σεπτέμβριο του 2008 όταν οι αγορές πάγωσαν μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers στις 15 Σεπτεμβρίου.

Η πλειονότητα των εγγυήσεων αυτών ήταν τριετούς περιόδου ωρίμανσης αν και η Ισπανία και η Γαλλία επέτρεψαν στις τράπεζες να εκδώσουν μέχρι και 5ετες χρέος.

Συνεπώς ο τοίχος της επερχόμενης ωρίμανσης του κρατικά εγγυημένου χρέους συνιστά αντικείμενο ανησυχίας.

Η Λαγκάρντ προειδοποίησε ότι η παγκόσμια οικονομία είναι σε μία “νέα επικίνδυνη φάση” και ζήτησε μέτρα τα οποία θα επιβεβαιώσουν μια σταθερή πηγή πίστωσης σε μεσοπρόθεσμη βάση καθώς θα προωθείται η ανάπτυξη.

center24

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.