Ως πότε η κυβέρνηση θα μπλοκάρει την ενημέρωση;


Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ε.Ε. στην οποία δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση προς τα μέσα ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους. Ενδεχομένως είναι και η μόνη χώρα στον δυτικό κόσμο που δεν γίνεται μπρίφινγκ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κρύβεται από τους πολίτες και εμφανίζεται στους δημοσιογράφους ως Ιανός: «αυτό θα το αποδώσετε σε εμένα, το άλλο σε κυβερνητικούς κύκλους», υπαγορεύει στους δημοσιογράφους.

Από  τις αρχές του Αυγούστου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος αρνείται να εκτελέσει με δημοσιότητα και διαφάνεια τα καθήκοντά του. Έχει καταργήσει το μπρίφινγκ και το έχει αντικαταστήσει με «ενημερώσεις» χωρίς την παρουσία κάμερας ή την καταγραφή όσων λέει. Έτσι όμως δεν υπάρχει ανάληψη πολιτικής ευθύνης όσων λέει, δίνεται η δυνατότητα για επιλεκτική ενημέρωση (γίνεται κατά κόρον), ενώ αλλοιώνεται και η ουσία της ενημέρωσης, διότι η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώνει τους πολίτες (οι δημοσιογράφοι ενημερώνονται στο όνομα των πολιτών).

Μπορεί έτσι ο κ. Μόσιαλος να ακυρώνει και αυτά που λέει ο ίδιος, όπως για παράδειγμα με το ενδεχόμενο να μην μιλήσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, διότι δεν υπάρχει επίσημη καταγεγραμμένη ενημέρωση.

antinews.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.