ΓΑΠ και Βενιζέλος: Ο ένας αναζητά συναίνεση, ο άλλος την τορπιλίζει


Πολύ καλά έκανε ο Σαμαράς και απλώς άκουγε χθες τον Βενιζέλο να του ζητά συναίνεση. Διότι ο πρόεδρος της ΝΔ γνωρίζει ότι από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει αξιόπιστος συνομιλητής, καθώς Παπανδρέου και Βενιζέλος λένε διαφορετικά πράγματα για την συναίνεση – στην πραγματικότητα έχουν διαφορετικά πολιτικά σχέδια.

Βγαίνει το μεσημέρι της Τρίτης ο Βενιζέλος και διαπιστώνει ότι «υπάρχουν πάντα πολλά και γόνιμα πεδία όπου υπάρχει σύγκλιση απόψεων», ζητά «ειλικρινή, έντιμη και ανοικτή συνεργασία μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης» και δηλώνει πως «είμαστε ανοικτοί και θέλω να ελπίζω ότι αυτή είναι και η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μία εθνικά υπεύθυνη στάση που είναι η βάση της συναίνεσης. Γιατί δεν διαχειριζόμαστε μία κομματική υπόθεση αλλά μία πολύ μεγάλη εθνική κρίση η οποία απαιτεί συστράτευση σε ειλικρινή συνεργασία όλων των δυνάμεων».

Και πάει το βράδυ ο ΓΑΠ στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, λέει όχι στην «αποπροσανατολιστική» λογική των κυβερνήσεων προσωπικοτήτων και «την πέφτει» στην ΝΔ ότι για την εθνική συναίνεση «είναι εξαιρετικά κοντόφθαλμη η πολιτική τους, πολύ περιστασιακή και συγκυριακή». «Αυτό δυστυχώς δεν νομίζω να έχει αλλάξει», πρόσθεσε ο Παπανδρέου «αδειάζοντας» τον Βενιζέλο.

antinews

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.