Για ποιους πληρώνουμε…


Του Θανάση Νικολαΐδη

ΗΤΑΝ επαγγελματίας, χρώσταγε τον ΦΠΑ και του μήνυσαν πως υπάρχει «λύση». Από εκείνες τις συνήθεις και αλήτικες, που πρόβλεπαν «συμβιβασμό» (για ασυμβίβαστα) και μοιρασιά. Με τον δημόσιο λειτουργό που δήλωσε εφοριακός, αλλά τράβηξε τον δικό του δρόμο. Εκείνον που οδηγεί ακόμα και στο κατώφλι (!) του σπιτιού(!!) του επαγγελματία. Τον «πολιόρκησε» για καιρό σαν ερωτευμένος γκόμενος κι όσο δεν πήγαινε στο σπίτι του θύματος (και θύτη) για…καφέ, το πρόβλημα τους τυραννούσε. Και τις δυο πλευρές και για διαφορετικούς λόγους.

ΕΤΣΙ πορεύτηκαν Κράτος και πολίτες, στις δεκαετίες της ξεγνοιασιάς. Για να μείνουμε χωρίς δρόμους, παιδεία και νοσοκομεία και, προπαντός, με τη νοοτροπία του άρπαγα, σε όλα τα επίπεδα και τους χώρους. Με τους έντιμους και συνεπείς να πληρώνουν και τους δυο. Και τους φοροκλέφτες και το Κράτος. Σήμερα κλαίμε στη σορό βιώνοντας την τραγωδία.

ΤΟ’ χαν στρώσει για τα καλά εκεί στην υδροκέφαλη ΕΡΤ του Κράτους με το επίπεδό της, ωστόσο, με τους υπεράριθμους, ράθυμους και άεργους, με αργόσχολους και χρυσοπληρωμένους από ταμεία που τα γέμιζαν οι φορολογούμενοι πριν τα τρωκτικά προλάβουν να τ’ αδειάσουν. Με τα παρακλάδια της απλωμένα σε περιφερειακά κέντρα ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, όπου οι «εξαφανισμένοι», «άρρωστοι» και αδειούχοι εισέπρατταν ό,τι τους είχε ορίσει η εύνοια της γνωριμίας και της υπαγωγής στο εκάστοτε  κυβερνών κόμμα.

ΠΟΙΟΥΣ άλλους στέγαζαν τα κρατικά μας κανάλια με το χιλιαρικάκι τους στη τσέπη καθημερινά και για μιας μέρας «δουλειά»; Μας κόστισαν οι Λυριτζήδες και οι Χούκλες που σαχλαμάριζαν στη ΝΕΤ, ανεχτήκαμε την κα Παναγιωταρέα σε 2-3 πόστα κρατικά, ήρθε καιρός για «διευθετήσεις», αλλά το τείχος του νόμου θέλει άλλο τείχος σκληρό και μεγαλύτερο, που δεν υπάρχει.

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ για του «τυφλούς» και «χωλούς» με τα ψεύτικα χαρτιά τους, αλλά το’ χαν στήσει με τέχνη και κανένας του κυκλώματος δεν πάει φυλακή. Ούτε η παρέμβαση του «μέσου» αποδεικνύεται, ούτε τα συμβούλια που λειτούργησαν νομότυπα. Και, βέβαια, δεν πάει φυλακή κανένας των…νομοθετών μας. Δεν φυλακίζεται η ψηφοθηρία κι ούτε θα κινδύνευαν κάποιοι μιζαδόροι της πολιτικής, αν δεν το’ χαν από πριν φροντίσει με νόμους εξασφαλίζοντας το τομάρι τους.

ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ για τους παραπάνω (δειγματοληπτικά) και θα πληρώνουμε, αν κάτι δεν αλλάξει. «Τώρα που γυρίζει» και με οποιουσδήποτε πάνω στις καρέκλες (με τα αναμμένα κάρβουνα).

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.