Ο ΣΥΝΤΟΜΟΣ, ΑΛΛΑ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΟΥ ΜΕΓΚΑ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ…ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ


Πολύς θόρυβος έγινε με την είδηση πως η αυστραλιανή κυβέρνηση “ζητάει” Έλληνες μηχανικούς και άλλες ειδικότητες, έτσι ώστε εκείνοι να εργαστούν στη μακρινή χώρα: Τα Μμε της διαπλοκής έσπευσαν να θριαμβολογήσουν, βγάζοντας μέχρι και “οδηγίες για το πώς θα μεταναστεύσετε”!

Θά ’λεγε κανείς, πως κάποιοι…βιάζονται να ξεφορτωθούν τους ΗΜΕΔΑΠΟΥΣ κατοίκους της Ελλάδας: Έτσι, με πολιορκητικούς κριούς τα μιντιακά παπαγαλάκια, προπαγανδίζουν τη μετανάστευση στο εξωτερικό ως “τη μόνη λύση” απέναντι στην ανεργία και τη φτώχεια.

Με έκπληξη λοιπόν, είδαμε ένα μήνυμα που μας απέστειλε μια γνωστή ρεπόρτερ του Μέγκα (έχουμε το όνομά της, αλλά δεν χρειάζεται να το αναφέρουμε). Ούτε λίγο ούτε πολύ, μας ζητάει…βοήθεια προκειμένου να παρουσιάσουν ένα αφιέρωμα σχετικά με το θέμα! Διαβάστε τι μας έγραψε:

Oνομάζομαι…….-είμαι ρεπόρτερ στο μεγκα στην Ελλάδα. Κάνουμε ένα ρεπορτάζ για τους νέους έλληνες επιστήμονες οι οποίοι λόγω της κρίσης δεν μπορούν να βρουν δουλειά στην Ελλάδα και αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό-όπως παλιά. Με αφορμή την πρόσκληση που απηύθυνε η κυβέρνηση της Αυστραλίας σε έλληνες πολιτικους μηχανικούς θα θέλαμε να ασχοληθούμε με το θέμα.Θα μπορούσατε να μας βοηθήσετε να έρθουμε σε επαφή με κάποιον από την ελληνική ομογένεια και να βρούμε κάποιον έλληνα που είτε ετοιμάζεται να μεταναστεύσει είτε το έκανε σχετικά πρόσφατα;Και την απάντησή μας:

Όχι κυρία……, δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε στην έρευνά σας. Δεν γνωρίζουμε κανέναν στην ομογένεια της Αυστραλίας, ούτε πιστεύουμε πως οι νέοι Έλληνες επιστήμονες πρέπει να φεύγουν στο εξωτερικό. Και είναι απορίας άξιον (ή μήπως όχι;), γιατί το κανάλι σας μαζί με τα υπόλοιπα ΜΜΕ, αντί να προσπαθήσει να κρατήσει τους νέους στη χώρα, τους εξωθεί έμμεσα και άμεσα στη μετανάστευση.
Οι Έλληνες θα μείνουν στην Ελλάδα να δουλέψουν και να προοδεύσουν, είτε αυτό αρέσει σε κάποιους είτε όχι (δεν αναφέρομαι σ’εσάς προσωπικά). Αυτό να πείτε στους υπευθύνους του ρεπορτάζ σας.
Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνηση κι ελπίζουμε να προβάλετε το θέμα αντικειμενικά.Υ.Γ. Οι κάτοικοι χωρών (Έλληνες, Αυστραλοί) κλπ γράφονται ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ.

Φυσικά, δεν είναι αποκλειστική ευθύνη της συγκεκριμένης ρεπόρτερ ο σχεδιασμός του ρεπορτάζ, αφού ως γνωστόν αυτά ελέγχονται από ψηλά, ως…πολύ ψηλά (θυμηθείτε την πρόσφατη αποκάλυψη πως η Αμερικανική Πρεσβεία έλεγχε μέχρι και το μοντάζ (!!!) γνωστής εκπομπής): Όμως, έπρεπε να δοθεί η δέουσα απάντηση. Λυπούμαστε, αλλά θα σας χαλάσουμε τη…σούπα!

ΕΔΩ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ, ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ!Ετοιμάστε αν θέλετε εσείς βαλίτσες για Αυστραλία και όπου αλλού επιθυμείτε…η Ελλάδα πάντως, ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

hellas-orthodoxy

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Ο ΣΥΝΤΟΜΟΣ, ΑΛΛΑ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΟΥ ΜΕΓΚΑ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ…ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

  1. Ὁ/ἡ Ανδρέας Γκαντίδης γράφει:

    Τα εθνικά ονόματα γράφονται κεφαλαία, αφού υποδηλώνουν το έθνος καταγωγής. Εδώ και κάποια χρόνια τα ΜΜΕ και όχι μόνο, τα γράφουν με πεζά. Γιατί; Όσων αφορα για τη μετανάστευση των Ελλήνων στο εξωτερικό, πιστεύω ότι υπάρχει σχέδιο αντικαταστάσεως του ελληνικού εργατικού ιστού από υποταγμένους και πειθήνιους “δούλους”! Αν θέλουμε να αντισταθούμε θα πρέπει να αφήσουμε την καλοπέραση και τις εύκολες λύσεις της φυγής και να τους χαλάσουμε τα σχέδια!

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.