Πρώτα την επιβράβευσαν και μετά την ισοπέδωσαν


Φεβρουάριος του  2010. Στη  Βουλή επικρατεί μεγάλη αναστάτωση με αφορμή τη συζήτηση της έκθεσης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την  αξιοπιστία των δημοσιονομικών στοιχείων που παρέλαβε από την Ν.Δ. η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Τα μέλη της Επιτροπής   που πήγαν να ενημερώσουν τη Βουλή για τη στοιχεία που έστειλαν στη Eurostat,  ήταν τα εξής δύο :  ο Β. Μανεσιώτης και  η Στ. Μπαλφούσια  από το Κέντρο  Προγραμματισμού Οικονομικών Ερευνών.

Αμφότεροι δέχτηκαν σφοδρές επικρίσεις και μάλιστα ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου  και ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μ. Κεφαλογιάννης  κατηγόρησαν τα διορισμένα από τον  Παπακωνσταντίνου στελέχη , ότι έστειλαν ψευδή στοιχεία  στη Eurostat  η οποία  από το  2%  επιπλέον Έλλειμμα που  έστειλαν , δέχτηκε μόνο το  0,6%.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης παρενέβη στη συζήτηση ζητώντας να σταλούν τα πρακτικά της συνεδρίασης στον εισαγγελέα προκειμένου να διαπιστωθεί αν πράγματι συμμετέχουν υπουργοί στην αλλοίωση των στοιχείων , δείχνοντας ευθέως τον Παπακωνσαντίνου.

Οι μέρες κύλησαν , το θέμα ξεχάστηκε και η Μπαλφούσια ανταμείφθηκε  από τον υπουργό Οικονομικών λαμβάνοντας  τη θέση της προέδρου στο νεοσύστατο τότε γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής.

Χθες παραιτήθηκε  μετά την έκθεση  της  στην οποία αναφέρεται ότι το Χρέος κινείται ανεξέλεγκτα.

Τότε την αποθέωναν στο ΠΑΣΟΚ και τώρα την ισοπέδωσαν…

kentrinews.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.