«1,7 δισ. από το κράτος σε KEK της Διαμαντοπούλου»


Η ιστορία με τις ΜΚΟ και τον στενό συνεργάτη της Διαμαντοπούλου αρχίζει το 1998, όταν τότε αποκαλύπτεται πως το κράτος έδωσε 1.7 δισ.δραχμές στην εταιρία του Κ. Μπάστα, στην οποία μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος ήταν ο σύζυγος της σημερινής υπουργού Παιδείας.

Διαβάστε το ρεπορτάζ του Νίκου Τσιούτσια,  Καθημερινή 10-7-2003, που … ξετρύπωσε το kepparou.blogspot.com:

«Τεράστιο θέμα ηθικής τάξεως για τον υπουργό Εργασίας όσο και για την επίτροπο κ. Αννα Διαμαντοπούλου», καταγγέλλει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθ. Νάκος, καθώς σύμφωνα με τα έγγραφα που του κατατέθηκαν από τα συναρμόδια υπουργεία προκύπτει ότι η εταιρεία ΕΡΓΟΠΛΑΝ καθώς και η εταιρεία ΚΕΚ ΕΡΓΟΝ -στις οποίες μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος ήταν η νυν επίτροπος και εν συνεχεία ο σύζυγός της κ. Ι. Σαλαβάνος- την περίοδο 1998 – 2003 έχουν υπογράψει συμβάσεις με το υπουργείο Εργασίας και φορείς υλοποίησης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Β΄ ΚΠΣ, ο προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται σε τουλάχιστον 1,7 δισ. δραχμές.

Ειδικότερα, η εταιρεία ΕΡΓΟΠΛΑΝ, σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμοδίων υπηρεσιών που αναφέρει ο κ. Νάκος, ιδρύθηκε το 1990 και αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές του έτους εκείνου στο Διοικητικό της Συμβούλιο εισήλθε η Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία ανέλαβε τα καθήκοντα του διευθύνοντος

συμβούλου από 1/2/91 έως την 21/11/1993, οπότε παραιτείται. Στις 6 /10 1992 αντιπρόεδρος της εταιρείας ορίζεται ο κ. Ι. Σαλαβάνος, σύζυγος της κ. Διαμαντοπούλου, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου την επομένη της παραιτήσεως της συζύγου του, δηλαδή στις 22/11/93, έως και τη Γενική Συνέλευση της 30/5/2001. Από την 1/6/2001 πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει η Μαργαρίτα Δεφίγγου, η οποία έχει την ίδια διεύθυνση με τον Ιωάννη Ξυλούρη, ο οποίος εκπροσωπεί την εταιρεία στις συναλλαγές της με το Δημόσιο.

«Συνάγεται με βάση όλα τα στοιχεία ότι φορέας και δημιουργός της εταιρείας υπήρξε η Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία ανάλογα με τις πολιτικές της ιδιότητες εμφανίζεται ενεργώς συμμετέχουσα ή όχι στην επιχείρηση, αντικαθιστάμενη αναλόγως από τον σύζυγό της, από συνεργάτες και πρόσωπα του περιβάλλοντός της», σχολιάζει στη δήλωσή του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Η ΕΡΓΟΠΛΑΝ το 1995 ίδρυσε το ΚΕΚ ΕΡΓΟΝ, με κοινή διεύθυνση στην οδό Βας. Σοφίας. Οι δύο εταιρείες έχουν υπογράψει συμβάσεις (μεγάλης εκτάσεως κατά τον βουλευτή) με το υπουργείο Εργασίας και φορείς υλοποίησης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Β΄ ΚΠΣ και των Ευρωπαϊκών Κοινοτικών Ταμείων, από το 1993 έως το 2002.

Ειδικότερα, συμβάσεις έχουν υπογράψει το 2002 ο ΟΑΕΔ, το 2002 και συμπληρωματικά το 2003 η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών ΕΚΤ και αφορά το πρόγραμμα «Κατάρτιση Ανέργων σε Πιστοποιημένα ΚΕΚ», από το 1994-1999 η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος της Κ. Π. «Ηκουαλ», στο πλαίσιο υλοποίησης των Πρωτοβουλιών «Ανταπτ» και «Ηκουαλ». Επίσης, την περίοδο 1998-2001 το υπουργείο Εργασίας για υλοποίηση των δράσεων του προγράμματος «Συνεχιζόμενη Κατάρτιση και Προώθηση της Απασχόλησης» και «Καταπολέμηση του Αποκλεισμού από την Αγορά Εργασίας», καλύπτει την εθνική συμμετοχή που απαιτείται. Τέλος, πρόσφατα, στις 30/1/2003 το υπουργείο Εργασίας εγκρίνει σύμβαση για το ΚΕΚ ΕΡΓΟΝ που αφορά επίσης σε Προγράμματα Κατάρτισης.

Το συνολικό ύψος των προϋπολογισμών για τη τριετία 1998-2001 ανέρχεται σε 5,2 εκατ. ευρώ ή 1,7 δισεκατομμύρια δραχμές.

Απαντήσεις

Ο υπουργός Εργασίας κ. Δημήτρης Ρέππας απάντησε λέγοντας πως οι εταιρείες που καταγγέλλει ο κ. Νάκος δεν έτυχαν καμιάς ευνοϊκής μεταχείρισης καθώς οι διαδικασίες ήταν ανοιχτές και αδιάβλητες, και τονίζει πως ο βουλευτής προσπαθεί να παραπλανήσει και να σκανδαλολογήσει, κι επομένως ηθικό θέμα υπάρχει για τον κ. Νάκο.

Συνεργάτες της επιτρόπου διεμήνυαν πως η κ. Διαμαντοπούλου δεν έχει την παραμικρή σχέση από την ώρα που παραιτήθηκε, κι ότι από την εταιρεία παραιτήθηκε και ο σύζυγός της όταν η κ. Διαμαντοπούλου ορίσθηκε επίτροπος.

Σημειώνεται ότι στην ίδια απάντηση προς τον κ. Νάκο αναφέρεται πως κονδύλια έχει λάβει και η εταιρεία ΜΕΤΡΟΝ ΜΙΝΤΙΑ, διευθύνων σύμβουλος της οποίας είναι ο κ. Θ. Χαλάτσης ενώ μετοχές φέρεται να έχει και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Π. Φασούλας, που πάντως διευκρίνισε ότι τις έχει πωλήσει στον πατέρα του και ότι τις αγόρασε το 1991, πολύ πριν γίνει βουλευτής.

kentrinews.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.