Η κυβέρνηση δεν μπορεί να τα βάλει με το “βαθύ ΠΑΣΟΚ”


Από πολλούς σοβαρούς Έλληνες γίνεται τον τελευταίο καιρό η εξής ερώτηση: Αφού οι διαρθρωτικές αλλαγές της οικονομίας, οι μεταρρυθμίσεις, η περιστολή των δημοσίων δαπανών πρέπει να γίνουν κι έχουν εξαγγελθεί εδώ και δύο χρόνια, γιατί η κυβέρνηση δεν τα προχωρά;

Αυτονόητη ερώτηση. Ότι έπρεπε να γίνει εδώ και πολύ καιρό έχει μείνει στάσιμο. Δεν κουνιέται φύλλο, τα δημοσιονομικά μας επιδεινώνονται, οι δανειστές μας ζητούν κι άλλα μέτρα από τα γνωστά υποζύγια, μισθωτούς και συνταξιούχους, το χρέος αυξάνεται, το έλλειμμα το ίδιο. Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση που εξελέγη με 11 μονάδες διαφορά για να τα αλλάξει όλα, δεν κάνει τίποτε. Και μάλιστα, όσο η ύφεση βαθαίνει θα έπρεπε να επιταχύνει τις αλλαγές αντί να κάθεται να βλέπει τα τρένα να περνούν ή στην κυριολεξία το καράβι να βουλιάζει.

Η εύκολη απάντηση στο ερώτημα είναι ότι πρόκειται για μια ανίκανη κυβέρνηση. Αυτό το ξέρουμε και το έχουμε αποδεχθεί αλλά τελικά δεν είναι μόνο αυτό.

Η πραγματική αιτία του κακού είναι το βαθύ ΠΑΣΟΚ, η κομματική νομενκλατούρα που έχει εγκατασταθεί εδώ και χρόνια στο δημόσιο τομέα και κάνει κουμάντο.

Διατείνονται οι υπουργοί ότι δε φοβούνται το πολιτικό κόστος και τα βάζουν με όλους και με όλα. Μα το μόνο πολιτικό κόστος που είχαν μέχρι τώρα ήταν γιατί τα έβαλαν με τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. Κανείς δε θα τους κατηγορούσε να τα έβαζε πραγματικά με τις συντεχνίες ή αν αντιμετώπιζε τη φοροδιαφυγή.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται να ανοίγει πόλεμο με τους εφοριακούς και τελικά συμβιβάζεται μ’ αυτούς γιατί πώς να φάει το ΠΑΣΟΚ τις σάρκες του;

Υποστηρίζει ότι τα βάζει με τους δημοσίους υπαλλήλους που διόρισε κατά χιλιάδες από το 1980 και μετά. Κι αντί οι δημόσιες δαπάνες να μειωθούν αυξάνονται με προοδευτικούς ρυθμούς.

Μιλά εδώ και πολλούς μήνες για μείωση των υπαλλήλων αλλά από την άλλη διορίζει από το παράθυρο χιλιάδες συμβασιούχους.

Κι έρχεται ο κ. Παπανδρέου να ανοίξει δήθεν πόλεμο με την ΠΑΣΠ, την ίδια ΠΑΣΠ που εδώ και δύο χρόνια μπαίνει με μπράβους στο Οικονομικό της Αθήνας ή στη Νομική και τα κάνει λαμπόγυαλο. Λεονταρισμοί για τις κάμερες αλλά αντί να πάρει κεφάλια, τους χαϊδεύει τα αυτιά και ενίοτε τους διορίζει στο δημόσιο.

Λέει η κυβέρνηση ότι τα βάζει με το παραδοσιακό κατεστημένο αλλά βλέπουμε με πόσο απροκάλυπτο τρόπο στηρίζει και σώζει τραπεζίτες ή εργολάβους.

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που δείχνουν ότι το βαθύ ΠΑΣΟΚ δεν αφήνει το ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσει και οδηγεί τη χώρα στα βράχια.

Από την άλλη είναι καλό να βλέπουν εκεί στη Λ. Συγγρού τα παραδείγματα προς αποφυγήν του ΠΑΣΟΚ. Είναι ευκαιρία να δουν πώς διαλύεται εκ των έσω ένα κόμμα και μια κυβέρνηση.

Διότι η ιστορία δείχνει ότι ο συμβιβασμός με την κομματική νομενκλατούρα, με την καμαρίλα και το παρασκήνιο σε κακό οδηγεί. Και καλά να πάθει κάποιο κακό ένα κόμμα. Η ρημάδα η πατρίδα τι φταίει να πληρώνει αμαρτίες άλλων;

Α.Ψ.

antinews.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.