Θέλουν να μας δώσουν “κουρεμένη” δόση για να μην κηρύξουμε στάση πληρωμών στο εξωτερικό! Στο εσωτερικό όμως;


Η σωτηρία των ξένων και ο θάνατος των γηγενών. Ως πότε θα δουλεύει αυτή η χώρα για να πληρώνει τους ξένους τοκογλύφους;

Δεκάδες σενάρια κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες για την ελληνική οικονομία.

Γι’ αυτό και χθες, Μέρκελ και Ρομπάι διεμήνυσαν ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να βγει από τη ζώνη του ευρώ.

Ωστόσο, το μεγάλο ζήτημα είναι το τι θα γίνει με την 6η δόση, όπως έχουμε επισημάνει πολλές φορές στο ΟΛΥΜΠΙΑ.

Η νέα δανειακή σύμβαση δεν είναι έτοιμη, ενώ τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια δεν έχουν επικυρώσει τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου.

Μετά την «ολοκλήρωση αυτού του κύκλου των συνομιλιών με την τρόικα», όπως θέλει να το λέει ο Υπουργός Οικονομικών, η τριμερής επιτροπή προειδοποιεί ανοιχτά την Ελλάδα για το μέλλον των επόμενων δόσεων!

Τι σημαίνει αυτό; Εξετάζουν το ενδεχόμενο η 6η δόση να μην δοθεί ολόκληρη, αφού το ΔΝΤ αντιδρά (άσχετα αν με επίσημες δηλώσεις προσπαθούν να φανούν ότι δεν τρέχει τίποτα). Οι αιτίες είναι δυο: το «βέτο» που έθεσε ο Βραζιλιάνος πρωθυπουργός την περασμένη εβδομάδα στον διεθνή οργανισμό για την Ελλάδα, αλλά και το καταστατικό του ΔΝΤ, σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να τεθεί σε λειτουργία η νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας, βάσει των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου. Αυτό που ζητά το ΔΝΤ στην ουσία, με βάση το καταστατικό του, είναι να είναι εγγυημένη η χρηματοδότηση της χώρας που δανείζει για τους επόμενους 12 μήνες, που χωρίς τη νέα δανειακή σύμβαση, η Ελλάδα «παρουσιάζεται» να είναι ..στον αέρα!

Προσέξτε όμως, τι σκέφτονται να κάνουν για να σώσουν τους εαυτούς τους! Αυτή η πληροφορία κυκλοφορεί στα δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία εδώ και αρκετές ώρες, ωστόσο η μεταφορά τέτοιων ειδήσεων χρήζει ιδιαίτερης προσοχής.

Σύμφωνα με αυτή την πληροφορία λοιπόν, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο η Ελλάδα να λάβει κομμάτι της 6ης δόσης, το οποίο θα ισούται με τις δανειακές ανάγκες της χώρας μας, προκειμένου να μην κηρύξει στάση πληρωμών στο εξωτερικό. Την ίδια ώρα, λόγω της διογκούμενης «μαύρης τρύπας» κυβερνητικοί και οικονομολόγοι τονίζουν ότι με αυτή την περικοπή απειλούνται ανοιχτά μισθοί και συντάξεις!

Η Ευρώπη διατυμπανίζει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να πράξει τα δέοντα το επόμενο χρονικό διάστημα, σε συνδυασμό με ισχυρές πολιτικές αποφάσεις μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη όταν θα ξαναγυρίσει η τρόικα και να «σώσει» τη χώρα.

Η σωτηρία των ξένων και ο θάνατος των γηγενών. Ως πότε θα δουλεύει αυτή η χώρα για να πληρώνει τους ξένους τοκογλύφους;

olympia.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.